Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-37 Questions in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-37 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-37)


1. Which of these posts in India has been vacant officially since May 2014?
A. Leader of the opposition in Rajya Sabha
B. Leader of the opposition in Lok Sabha
C. Attorney-General of India
D. Comptroller and Auditor General of India

Show Answer
Ans. B. Leader of the opposition in Lok Sabha

2. Who was the nizam of Hyderabad when it acceded to the Indian Union in 1949?
A. Mahbub Ali Khan
B. Osman Ali Khan
C. Mukarram Jah Bahadur
D. Abul Hasan Tana Shah

Show Answer
Ans. B. Osman Ali Khan

3. Nicholas Sarkozy, who was sentenced to Jail on grounds of corruption in March 2021, is the former President of which country?
A. Beligum
B. France
C. Norway
D. Poland

Show Answer
Ans. B. France

4. “Harsh realities: The Making of Marico” is a book by which of the following?
A. Suhel Seth
B. Harish Bhat
C. Sandeep Sule
D. Harsh Mariwala

Show Answer
Ans. D. Harsh Mariwala

5. Which of these actors was a sub inspector in the Mumbai Police before he started acting with the 1952 film “Rangeeli”?
A. Dev Anand
B. Rajendra Kumar
C. Sunil Dutt
D. Raaj Kumar

Show Answer
Ans. D. Raaj Kumar

6. Which Indian wicketkeeper holds the record of the most number of stumping in an innings of a Test match?
A. Kiran More
B. Mahendra Singh Dhoni
C. Rishabh Pant
D. Chandrakant Pandit

Show Answer
Ans. A. Kiran More

7. Which animal has the heaviest and largest brain?
A. Blue Whale
B. Sperm Whale
C. Humpback Whale
D. Orca

Show Answer
Ans. B. Sperm Whale

8. Among the peaks known as the eight-thousanders, which is the shortest in height but was the last peak to be successfully ascended?
A. Nanga Parbat
B. Annapurna
C. Gasherbrum I
D. Shishapangma

Show Answer
Ans. D. Shishapangma

9. In tennis, what is the point that is won right after a deuce called?
A. Advantage
B. Love
C. Bagel
D. Break

Show Answer
Ans. A. Advantage

10. Which of these expressways would you use if you has to travel from the Taj Mahal to Noida film city?
A. Purvanchal Expressway
B. Ganga Expressway
C. Yamuna Expressway
D. Himalayan Expressway

Show Answer
Ans. C. Yamuna Expressway

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.