Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-78 and 79 Questions in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-78 and 79 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-78 and 79)


1. Which of these do you normally operate with your hands in a car and your feet in a motorcycle?
A. Horn
B. Steering
C. Indicator
D. Gear

Show Answer
Ans. A. Horn

2. Which of these is not the name of a Padma award given by the Government of India?
A. Padma Shri
B. Padma Bhushan
C. Padma Vibhushan
D. Padma Sreshtha

Show Answer
Ans. D. Padma Sreshtha

3. Which of these features is not a part of Twitter?
A. Stories
B. Retweet
C. Thread
D. Polls

Show Answer
Ans. A. Stories

4. Which of these terms would you use to describe a bowler who bats way down the order and has a limited ability with the bat?
A. Head ender
B. Foot ender
C. Tail ender
D. Mouth ender

Show Answer
Ans. C. Tail ender

5. The donation of what was the main aspect of the movement that was started by Acharya Vinobha Bhave?
A. Food
B. Eyes
C. Labour
D. Land

Show Answer
Ans. C. Labour

6. Who succeeded Jeff Bezos as CEO of Amazon in 2021?
A. Shantanu Narayan
B. Shelley Reynolds
C. Andy Jassy
D. Jamie Gorelick

Show Answer
Ans. C. Andy Jassy

7. Which of the following is the scientific study of the productions and effects of very low temperatures?
A. Epistemology
B. Cryogenics
C. Mechatronics
D. Nanotechnology

Show Answer
Ans. B. Cryogenics

8. On whom is the Netflix series “The Serpent” based?
A. Ed Gein
B. Charles Sobhraj
C. Thug Behram
D. Raman Raghav

Show Answer
Ans. B. Charles Sobhraj

9. Complete this proverb that means to disrespect someone: ” _______ uchhalna”
A. Topi
B. Batua
C. Chashma
D. Sikka

Show Answer
Ans. A. Topi

10. Cricketer Venkatesh Iyer made his T20 international debut against which team?
A. Australia
B. New Zealand
C. South Africa
D. Bangladesh

Show Answer
Ans. B. New Zealand

11. Sarbananda Sonowal was the chief minister of which state before he was sworn in as a Union Minister in July 2021?
A. Manipur
B. Tripura
C. Assam
D. Arunachal Pradesh

Show Answer
Ans. C. Assam

12. Which of these is a film written and directed by Karan Johar?
A. Kabhi Kabhi Aditi
B. Kabhi Jo Badal Barse
C. Kabhi Haan Kabhi Naa
D. Kabhi Khushi Kabhie Gham….

Show Answer
Ans. D. Kabhi Khushi Kabhie Gham

13. Launched in Nov 2021, what is the portal of the Indian government that provides all kinds of information on electric vehicles (EVs) called?
A. e-Vidyut
B. e-Amrit
C. e-Oorja
D. e-Parmanu

Show Answer
Ans. B. e-Amrit

14. Which toxic element is used in the process of extracting gold from its ore?
A. Lithium
B. Helium
C. Mercury
D. Magnesium

Show Answer
Ans. C. Mercury

15. Which of these names means ‘without obstacles’?
A. Anurag
B. Aniruddh
C. Anugrah
D. Anupam

Show Answer
Ans. B. Aniruddh

16. In the Valmiki Ramayana, who accompanied Bharata to the forest to persuade Sri Rama to renounce his decision to abandon his claim to the royal throne and go on an exile?
A. Uddhav
B. Jabali
C. Sumali
D. Subahu

Show Answer
Ans. B. Jabali

17. Who has been the youngest person to be elected President of India at the age of 64?
A. Pratibha Patil
B. Ram Nath Kovind
C. Pranab Mukherjee
D. Neelam Sanjiva Reddy

Show Answer
Ans. D. Neelam Sanjiva Reddy

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.