Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Student Special Episode-12 Questions in English

Here are published KBC-13 Student Special questions and answers of episode-12 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Student Questions (Episode-12)


1. Who among these do veterinary doctors treat?
A. Women
B. Animals
C. Children
D. Older people

Show Answer
Ans. B. Animals

2. Who is the creator of characters such as Tom Sawyer and Huckleberry Finn?
A. Mark Twain
B. Enid Blyton
C. Jane Austen
D. Beatrix Potter

Show Answer
Ans. A. Mark Twain

3. Who famously stated “Veni, vidi, vici”, the latin phrase which means “I came, I saw, I conquered” in English?
A. Alexander the Great
B. Napolean Bonaparte
C. Adolf Hitler
D. Julius Caesar

Show Answer
Ans. D. Julius Caesar

4. To occupy which of the following offices is it essential for you to be an MP?
A. Vice President of India
B. Municipal Councillor
C. Lok Sabha Speaker
D. Governor of a state

Show Answer
Ans. C. Lok Sabha Speaker

5. According to Hindu belief, which of these plants is said to be a form of Goddess Lakshmi?
A. Mehndi
B. Pipal
C. Tulsi
D. Banyan

Show Answer
Ans. C. Tulsi

6. The name of which sport means the “art of kicking and punching” in Korean?
A. Sumo
B. Fencing
C. Judo
D. Taekwondo

Show Answer
Ans. D. Taekwondo

7. Which artist from Assam has been awarded the Bharat Ratna?
A. Parveen Sultana
B. Jyoti Prasad Agarwala
C. Bhupen Hazarika
D. Rameshwar Pathak

Show Answer
Ans. C. Bhupen Hazarika

8. Where in Gujarat was the Mughal Emperor Aurangzeb born?
A. Navsari
B. Dahod
C. Bharuch
D. Anand

Show Answer
Ans. Dahod

Read it in Hindi

Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.