Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Student Special Episode-14 Questions in English

Here are published KBC-13 Student Special questions and answers of episode-14 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Student Questions (Episode-14)


1. Ryan Kaji, one of the highest paid Youtubers in the world in 2020, is known for reviewing what kind of products?
A. Comics
B. Toys
C. Sneakers
D. Ice-Cream

Show Answer
Ans. B. Toys

2. Acoustics is the study of what?
A. Pressure
B. Words
C. Weaponry
D. Sound

Show Answer
Ans. D. Sound

3. Which of these terms describes the professions of Charles Frances Richter?
A. Anthropologist
B. Seismologist
C. Petrologist
D. Hydrologist

Show Answer
Ans. B. Seismologist

4. Which is the biggest glacier in the world, located in Antarctica?
A. Chenega
B. Lambert
C. Darwin
D. Furtwangler

Show Answer
Ans. B. Lambert

5. According to the Matsya Purana, from whom did Kacha, the son of Devguru Brihaspati, get the mritsanjeevini vidya, the knowledge of bringing a dead person back to life?
A. Rishi Angiras
B. Lord Shankar
C. Rishi Shukracharya
D. Rishi Parashurama

Show Answer
Ans. C. Rishi Shukracharya

6. Which of these pairs of Union Territories and their state animals is incorrect?
A. Delhi – Nilgai
B. Ladakh – Snow leopard
C. Puducherry – Indian elephant
D. Jammu and Kashmir – Hangul
Ans : C. Puducherry – Indian elephant[/su_spoiler]

7. Who among the following became the prime minister of India first, before the other three?
A. Atal Bihari Vajpayee
B. Lal Bahadur Shastri
C. Manmohan Singh
D. Indira Gandhi

Show Answer
Ans. B. Lal Bahadur Shastri

8. The value of the number mentioned in which of these movie titles is the highest?
A. Zero
B. Tees Maar Khan
C. Dhoom 2
D. Chachi 420

Show Answer
Ans. D. Chachi 420

9. You might get infected with malaria if you are bitten by which of these?
A. Cockroach
B. Mosquito
C. Spider
D. Ant

Show Answer
Ans. B. Mosquito

10. With which animal is the moral “slow and steady wins the race”, used in a popular story, associated?
A. Frog
B. Tortoise
C. Tiger
D. Fox

Show Answer
Ans. B. Tortoise

11. If you were using a magnet, which of the following things in your house would the magnet get attracted to?
A. Leather bag
B. Iron nail
C. Wooden table
D. Plastic chair

Show Answer
Ans. B. Iron nail

12. According to a popular cartoon series, who among these is the enemy of Tom, the cat?
A. Daffy
B. Jerry
C. Mickey
D. Speedy

Show Answer
Ans. B. Jerry

13. In which of these films did Shah Rukh Khan play a music teacher?
A. Chak De! India
B. Mohabbatein
C. DDLJ
D. Chennai Express

Show Answer
Ans. B. Mohabbatein

14. How many shoe racks would you need to fit in 45 pairs of shoes, if there is room for 8 pairs in each rack?
A. 6
B. 4
C. 3
D. 7

Show Answer
Ans. A. 6

15. The national flag of which of these countries does not have the colour blue in it?
A. India
B. Nepal
C. New Zealand
D. Bangladesh

Show Answer
Ans. D. Bangladesh

16. Which of these words would best describe this eminent Indian personality?
A. Politician
B. Doctor
C. Author
D. Scientist

Show Answer
Ans. C. Author

17. Terekhol river marks the boundary of Maharashtra with which of these states?
A. Gujarat
B. Madhya Pradesh
C. Chhattisgarh
D. Goa

Show Answer
Ans. A. Gujarat

Read it in Hindi

Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.