Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Student Special Episode-6 Questions in English

Here are published KBC-13 Student Special questions and answers of episode-6 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Student Questions (Episode-6)


1. Complete this doha: “Karat karat abhyas ke jadmati hot sujan, rasri avat jate te _______”
A. Padh likh kar bane mahan
B. Sil par parat nisan
C. Mashtishk hot balwaan
D. Saathi liye jajman

Show Answer
Ans. B. Sil par parat nisan

2. Who among these is also known as the first citizen of India?
A. Prime Minister
B. Chief Justice of India
C. Chief of the Army Staff
D. President of India

Show Answer
Ans. D. President of India

3. Which is the largest inland waterbody on earth?
A. Caspian Sea
B. Aral Sea
C. Black Sea
D. Lake Michigan

Show Answer
Ans. A. Caspian Sea

4. In astronomy, what is Titan the name of?
A. A star
B. A planet
C. A natural satellite
D. A galaxy

Show Answer
Ans. C. A natural satellite

4. Which of these is not really a kind of bear?
A. Giant Panda
B. Polar Bear
C. Red Panda
D. Grizzly Bear

Show Answer
Ans. C. Red Panda

5. By what name did children fondly call our first prime minister?
A. Sardar Patel
B. Chacha Nehru
C. Rajaji
D. Baba Saheb

Show Answer
Ans. B. Chacha Nehru

6. In which month does India celebrate its Republic Day?
A. August
B. November
C. October
D. January

Show Answer
Ans. D. January

7. Which mountain range lies within China, India, Nepal and Bhutan?
A. Andes
B. Aravallis
C. Himalayas
D. Nilgiris

Show Answer
Ans. C. Himalayas

8. Which of these is the title of a Sony SAB TV series set in Lucknow that revolves an all-women police station?
A. Maddam Sir
B. Inspector Saahiba
C. Madam Maya
D. Thank You Madam!

Show Answer
Ans. A. Maddam Sir

9. Which of these activities prevents the spread of pollution in the environment?
A. Planting trees
B. Garbage burning
C. Releasing chemicals in rivers
D. Cutting trees

Show Answer
Ans. A. Planting trees

10. During which festival is Santa Claus believed to visit the homes of people and leave gifts?
A. Christmas
B. Good Friday
C. Easter
D. Halloween

Show Answer
Ans. A. Christmas

11. Which of these is made from the seeds of the cocoa plant?
A. Coffee
B. Chocolate
C. Black Tea
D. Green Tea

Show Answer
Ans. B. Chocolate

12. Sidhartha Malhotra plays the role of which soldier in the movie that features this song?
A. Vikram Batra
B. Abhinandan Varthaman
C. Yogendra Singh Yadav
D. Sanjay Kumar

Show Answer
Ans. A. Vikram Batra

13. What happens to a good egg if you put it in a bowl of water?
A. Floats
B. Sinks
C. Cracks
D. Hatches

Show Answer
Ans. B. Sinks

Read it in Hindi

Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.