Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Student Special Episode-7 Questions in English

Here are published KBC-13 Student Special questions and answers of episode-7 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Student Questions (Episode-7)


1. What happens to a good egg if you put it in a bowl of water?
A. Floats
B. Sinks
C. Cracks
D. Hatches

Show Answer
Ans. B. Sinks

2. Which Act of 2009 provides the right of free and compulsory education to each child aged 6 to 14 years?
A. RTI Act
B. AICTE Act
C. DPE Act
D. RTE Act

Show Answer
Ans. D. RTE Act

3. Which traveller was among the first Europeans to travel the Silk Route to china, and described his experience in the book “Il Milione”?
A. Christopher Columbus
B. Marco Polo
C. Vasco da Gama
D. Bartolomeu Dias

Show Answer
Ans. B. Marco Polo

4. Which of these animals can live both under water and on land?
A. Whale
B. Dolphin
C. Turtle
D. Shark

Show Answer
Ans. C. Turtle

5. Which school of witchcraft and wizardry does Harry Potter go to?
A. Walkerville Elementary
B. Trinity High
C. Hogwarts
D. Sweet Valley High

Show Answer
Ans. C. Hogwarts

6. Who among the following Olympic medalists is not a shooter?
A. Abhinav Bindra
B. Gagan Narang
C. Neeraj Chopra
D. Vijay Kumar

Show Answer
Ans. C. Neeraj Chopra

7. In our solar system, which of these celestial bodies is the least in number?
A. Planets
B. Natural satellite
C. Stars
D. Planets with rings

Show Answer
Ans. C. Stars

8. According to the nursery rhyme, who among the following was sitting on a wall when he fell down?
A. Tompom
B. Humpty Dumpty
C. Tweedledum
D. Black Sheep

Show Answer
Ans. B. Humpty Dumpty

9. How old would you be if you lived for a quarter of a century?
A. 50
B. 25
C. 100
D. 75

Show Answer
Ans. B. 25

10. Which Indian state is the thepla, which like a paratha, native to?
A. Gujarat
B. Haryana
C. Uttarakhand
D. Punjab

Show Answer
Ans. A. Gujarat

11. Nearly what percent of all animals on Earth are insects?
A. Twenty five
B. Forty
C. Fifty
D. Seventy five

Show Answer
Ans. D. Seventy five

12. If you win a game on your opponent’s serve in tennis, what is it called?
A. Open
B. Close
C. Break
D. Join

Show Answer
Ans. C. Break

13. Which poet is the author of the poems “Mirch ka Mazaa” and “Padhakko ki Soojh”?
A. Jaishankar Prasad
B. Suryakant Tripathi Nirala
C. Ramdhari Singh Dinkar
D. Makhanlal Chaturvedi

Show Answer
Ans. C. Ramdhari Singh Dinkar

Read it in Hindi

Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.