Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Student Special Episode-9 Questions in English

Here are published KBC-13 Student Special questions and answers of episode-9 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Student Questions (Episode-9)


1. In children’s literature, whose enemy is Lord Voldemort?
A. Charlie Bucket
B. Peter Pan
C. Tom Sawyer
D. Harry Potter

Show Answer
Ans. D. Harry Potter

2. Which of the following phenomena occurs in a spacecraft in space due to microgravity?
A. Loss of sense of touch
B. Weightlessness
C. Body ache
D. Short sightedness

Show Answer
Ans. B. Weightlessness

3. The Braj region of Uttar Pradesh is considered to be the birthplace of which of these figures from Indian scriptures?
A. Lord Krishna
B. Lord Rama
C. Vibsihana
D. Devi Sita

Show Answer
Ans. A. Lord Krishna

4. According to a legend, which ancient city was founded by the twins Romulus and Remus in 753 BCE?
A. Reykjavik
B. Rio de Janeiro
C. Rabat
D. Rome

Show Answer
Ans. D. Rome

5. Which of these countries lies in mainland South America?
A. Peru
B. Cuba
C. Haiti
D. Mexico

Show Answer
Ans. A. Peru

6. The Gandhi Sagar Dam, situated on the border of Rajasthan and Madhya Pradesh, is built on which river?
A. Chambal
B. Yamuna
C. Narmada
D. Sutlej

Show Answer
Ans. A. Chambal

7. Which spice, prepared from the gum of a plant, chiefly grows in Afghanistan and Iran?
A. Saffron
B. Asafetida
C. Cinnamon
D. Mace

Show Answer
Ans. B. Asafetida

8. Lok Sabha TV and Rajya Sabha TV merged to form which channel in 2021?
A. Loktantra TV
B. Siyasat TV
C. Rajneeti TV
D. Sansad TV

Show Answer
Ans. D. Sansad TV

9. With which creature would you compare someone who remains awake during the night and sleeps during the day?
A. Honeybee
B. Sparrow
C. Snail
D. Owl

Show Answer
Ans. D. Owl

10. What is the key ingredient of a sandwich?
A. Milk
B. Onion
C. Bread
D. Tomato sauce

Show Answer
Ans. C. Bread

11. Complete this line of a song from the film “Padosan” : “Ek Chatur Naar Kar Ke_______”
A. Bawaal
B. Sawaal
C. Dhamaal
D. Shringar

Show Answer
Ans. D. Shringar

Read it in Hindi

Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.