Letter Series – Verbal Reasoning Questions and Answers – Set 3

Letter Series Set – 3: There are some questions and answers based on Letter Series which are generally asked in various competitive examinations.


Directions: In each of the following questions, various terms of an alphabet series are given with one or more terms missing as shown by (?) choose the missing terms out of the given alternatives.

Q1. AFI, JOR, MRU, ?
A. GJN
B. HMP
C. PMO
D. RJL

Show Answer
Answer: B–

Q2. FLU, GMV, HNW, IOX, ?
A. JYP
B. WYP
C. WPY
D. JPY
E. None of these

Show Answer
Answer: D–

Q3. CIG, FLJ, IOM, ?
A. LRP
B. JLG
C. PSU
D. QUB

Show Answer
Answer: A–

Q4. BFG, HLM, NRS, ?
A. TWX
B. RVW
C. TWZ
D. TXY

Show Answer
Answer: D–

Q5. AZY, EXW, IVU, ?
A. MTS
B. MQR
C. NRQ
D. LST

Show Answer
Answer: A–

Q6. DKM, FJP, HIS, JHV, ?
A. LGY
B. HGY
C. IGZ
D. IFY

Show Answer
Answer: A–

Q7. bc, cde, de, efg, fg, ?
A. ghi
B. fgh
C. hji
D. ijk

Show Answer
Answer: A–

Q8. BXY, DVI, FTL, HRO, ?
A. IOL
B. KPM
C. KPL
D. JPR

Show Answer
Answer: D–

Q9. BEAG, DGCI, FIKE, ?
A. HMIE
B. HKGM
C. HGKJ
D. HKLJ

Show Answer
Answer: B–

Q10. ABCD, BCDA, CDAB, ?, ABCD
A. DADC
B. DABC
C. DBAC
E. DACB

Show Answer
Answer: B–