Opposite Words – English Aptitude Questions and Answers

Choose the OPPOSITE meaning of the given word.
Q1. Fantasy
A. Common
B. Fanciful
C. Imagination
D. Reality

Show Answer
Answer: D. Reality

Q2. Proud
A. Bold
B. Vain
C. Humble
D. Braggart

Show Answer
Answer: C. Humble

Q3. Transparent
A. Obvious
B. Distinct
C. Opaque
D. Consistent

Show Answer
Answer: C. Opaque

Q4. Remote
A. Inaccessible
B. Distant
C. Adjacent
D. Slight

Show Answer
Answer: C. Adjacent

Q5. Eliminate
A. Exclude
B. Promote
C. Accept
D. Elevate

Show Answer
Answer: C. Accept

Q6. Modest
A. Lenient
B. Reserved
C. Humble
D. Arrogant

Show Answer
Answer: D. Arrogant

Q7. Transparent
A. Obvious
B. Distinct
C. Opaque
D. Consistent

Show Answer
Answer: C. Opaque

Q8. Immense
A. Insignificant
B. Significant
C. Huge
D. Gigantic

Show Answer
Answer: A. Insignificant

Q9. Premature
A. Precious
B. Untimely
C. Doubtful
D. Belated

Show Answer
Answer: D. Belated

Q10. Brittle
A. Fragile
B. Breakable
C. Unbreakable
D. Thin

Show Answer
Answer: C. Unbreakable


Q11. Choral
A. Crowded
B. Lonely
C. Solo
D. Watery

Show Answer
Answer: C. Solo

Q12. Mutation
A. Occurrence
B. Alteration
C. Sprouting
D. Changelessness

Show Answer
Answer: D. Changelessness