Physics Questions and Answers Section 3

1. Electrical conductivity of semiconductor:
A. Decrease with increased in temperature
B. Increased with increase in temperature
C. No change with increase in temperature
D. Firstly increase then decrease with increase in temperature

Show Answer
Answer: Increased with increase in temperature

2. Magnetic susceptibility for water is:
A. Zero
B. Small positive number
C. Small negative number
D. Big negative number

Show Answer
Answer: Small negative number

3. The partical value poission ratio is possible:
A. 0.4
B. ­5
C. Greater than 0.5
D. Zero

Show Answer
Answer: 0.4

4. In two dimensional motion the path of object moving with uniform
velocity is:
A. Zig ­ zag
B. Circular
C. Parabolic
D. Straight line

Show Answer
Answer: Straight line

5. The resistively of a wire:
A. Varies with its length
B. Varies with its cross section
C. Varies with its mass
D. Does not depend on its length, cross section and mass

Show Answer
Answer: Does not depend on its length, cross section and mass

6. N­P­N transistor is better as compare to P­N­P transistor because:
A. It is cheaper
B. Low energy loss in it
C. More Electron flow in it
D. It has capacity to more tolerate

Show Answer
Answer: More Electron flow in it

7. Surface tension is the property of:
A. Only in solid
B. Only in liquid
C. Only in gases
D. All liquid, solid and gases

Show Answer
Answer: All liquid, solid and gases

8. Kirchhoff’s second law is based on the law of conservation of:
A. Momentum
B. Charge
C. Mass
D. Energy

Show Answer
Answer: Energy

9. A wire of resistance R is stretched to three times its length. Its new resistance will be:
A. 9R
B. 64R
C. R/4
D. 16R

Show Answer
Answer: 9R

10. Electron volt is a unit of:
A. Potential
B. Charge
C. Power
D. Energy

Show Answer
Answer: Energy
Error: View dc46e4cc3t may not exist