SET 11 – Quantitative Aptitude Questions and Answers

Quantitative Aptitude Quiz for Every Competitive Exams GS Team published here most important Quantitative Aptitude Maths Questions and Answers in english for Every competitive exams like SBI, RRB, Railway, Police, Clerk, Bank IBPS and more. These questions and answers will be helpful for crack all competitive exams.

SET 11 – Quantitative Aptitude “Maths” Questions and Answers (Quiz) for Competitive Exams


Q1. A florist bought 360 roses at Rs. 8 per dozen. He sold all of them at Re. 1 each. He made a profit of (in rupees)
A. 240
B. 315
C. 120
D. 180

Show Answer
Answer: C. 120

Q2. 0.6 + 0.66 + 0.066 + 6.606 = ?
A. 6.744
B. 6.738
C. 7.932
D. 7.388

Show Answer
Answer: C. 7.932

Q3. In an increasing sequence of 10 consecutive integers, the sum of the first 5 integers is 560. What is the sum of the last 5 integers in the sequence?
A. 585
B. 580
C. 575
D. 570

Show Answer
Answer: A. 585

Q4. The water from one outlet, flowing at a constant rate, can fill a swimming pool in 9 hours. The water from a second outlet, flowing at a constant rate, can fill the same pool in 5 hours. If both outlets are used at the same time, approximately what is the number of hours required to fill the pool?
A. 0.22
B. 2.50
C. 3.21
D. 4.56

Show Answer
Answer: C. 3.21

Q5. Car A is 20 miles behind Car B, which is traveling in the same direction along the same route as Car A. Car A is traveling at a constant speed of 58 miles per hour and Car B is traveling at a constant speed of 50 miles per hour. How many hours will it take for Car A to accelerate and drive 8 miles ahead of Car B?
A. 2.0
B. 2.5
C. 3.0
D. 3.5

Show Answer
Answer: D. 3.5

Q6. There are 4 more women than men on Centerville’s board of education. If there are 10 members on the board, how many are women?
A. 3
B. 4
C. 6
D. 7

Show Answer
Answer: D. 7

Q7. Machine A produces bolts at a uniform rate of 120 every 40 seconds, and Machine B produces bolts at a uniform rate of 100 every 20 seconds. If the two machines run
simultaneously, how many seconds will it take for them to produce a total of 200 bolts?
A. 22
B. 25
C. 28
D. 32

Show Answer
Answer: B. 25

Q8. If Mahim loses 8 pounds, he will weigh twice as much as his sister. Together they now weigh 278 pounds. What is Mahim’s present weight, in pounds?
A. 131
B. 139
C. 147
D. 188

Show Answer
Answer: D. 188

Q9. If x + 5 > 2 and x – 3 < 7, the value of x must be between which of the following pairs of numbers?
A. -3 and 10
B. -3 and 4
C. 2 and 7
D. 3 and 4

Show Answer
Answer: A. -3 and 10

Q10. A man sells his typewriter at 5% loss. If he sells it for Rs. 80 more, he gains 5%. The cost price of the typewriter is
A. Rs. 1600
B. Rs. 1200
C. Rs. 1000
D. Rs. 800

Show Answer
Answer: D. Rs. 800

Quantitative Aptitude Questions – SET 10

Leave a Reply

Your email address will not be published.