SET 12 – Quantitative Aptitude Questions and Answers

Quantitative Aptitude Quiz for Every Competitive Exams GS Team published here most important Quantitative Aptitude Maths Questions and Answers in english for Every competitive exams like SBI, RRB, Railway, Police, Clerk, Bank IBPS and more. These questions and answers will be helpful for crack all competitive exams.

SET 12 – Quantitative Aptitude “Maths” Questions and Answers (Quiz) for Competitive Exams


Q1. Rabin has 10 pairs of matched socks. If he loses 7 individual socks, what is the greatest number of pairs of matched socks he can have left?
A. 7
B. 6
C. 5
D. 4

Show Answer
Answer: B. 6

Q2. (43% of 2750) – (38% of 2990) = ?
A. 43.6
B. 46.3
C. 44.7
D. 49.3

Show Answer
Answer: B. 46.3

Q3. The sum of the ages of a father and his son is 100 years now. Five years ago, their ages were in the ratio of 2 : 1. The ratio of the ages of father and son after 10 years will be
A. 4 : 3
B. 5 : 3
C. 3 : 5
D. 10 : 7

Show Answer
Answer: B. 5 : 3

Q4. A carpenter constructed a rectangular sandbox with a capacity of 10 cubic feet. If the carpenter were to make a similar sandbox twice as long, twice as wide, and twice as high as the first sandbox, what would be the capacity, in cubic feet, of the second sandbox?
A. 20
B. 40
C. 60
D. 80

Show Answer
Answer: D. 80

Q5. If y is an integer, then the least possible value of |23 – 5y| is
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Show Answer
Answer: A. 2

Q6. Ram bought 1600 eggs at Rs. 3.75 per dozen. He sold 900 of them at 2 for Re. 1 and the remaining at 5 for Rs. 2. His gain percent is
A. 40%
B. 45%
C. 42%
D. 46%

Show Answer
Answer: D. 46%

Q7. 1 + 0.1 + 0.01 + 0.001 = ?
A. 1.001
B. 1.011
C. 1.003
D. 1.111

Show Answer
Answer: D. 1.111

Q8. Total area of 64 small squares of a chessboard is 400 cm2. There is 3 cm wide border around the chessboard. What is the length of each side of the chessboard?
A. 17 cm
B. 20 cm
C. 23 cm
D. 26 cm

Show Answer
Answer: D. 26 cm

Q9. A room is 10 m long, 8 m wide and 3.3 m high. How many men can be accommodated in this room if each man requires 3 m3 of space?
A. 99
B. 88
C. 77
D. 75

Show Answer
Answer: B. 88

Q10. The number is as much greater than 22 as is less than 72. Then the number is
A. 47
B. 50
C. 52
D. 104

Show Answer
Answer: A. 47

Quantitative Aptitude Questions – SET 11

Leave a Reply

Your email address will not be published.