SET 4 – Railway Exam Questions and Answers

Indian Railway Recruitment Control Board (Railway Recruitment Board – GS Team published here Railway RRB Exam GK Questions and Answers in english. These questions and answers will be helpful for crack Railway NTPC and more railway exams.

SET 4 – Railway RRB GK Questions and Answers (Quiz)

Q1. Where is the headquarters of North-East Frontier Railway (NEFR) located?
1. Calcutta
2. Malagin (Guwahati)
3. Chennai
4. Gorakhpur

Show Answer
Answer: Malagin (Guwahati)

Q2. In which of the following cities, the first subway train started?
1. Mumbai
2. Delhi
3. Calcutta
4. Chennai

Show Answer
Answer: Calcutta

Q3. Which is the general manager work department?
1. Railway Board
2. Ministry of Railways
3. Both Railway Board and Ministry of Railways
4. None of these

Show Answer
Answer: Railway Board

Q4. Where is the headquarters of South Central Railway located?
1. Mumbai (VT)
2. Chennai
3. Secunderabad
4. Mumbai (Central)

Show Answer
Answer: Secunderabad

Q5. Where is the headquarters of Northern Railway located?
1. New Delhi
2. Guwahati
3. Gorakhpur
4. Mumbai (VT)

Show Answer
Answer: New Delhi

Q6. Where is the headquarters of Southern Railway located?
1. Calcutta
2. Chennai
3. Delhi
4. Mumbai

Show Answer
Answer: Chennai

Q7. In which institution is the training of electrical work being given?
1. Indian Railway Institute of Mechanical and Electrical Engineering
2. Indian Railway Electrical Engineering Institute
3. Railway Staff College
4. Indian Railway Institute of Civil Engineering

Show Answer
Answer: Indian Railway Electrical Engineering Institute

Q8. Who invented the railway engine?
1. Pascal
2. Isaac Newton
3. James Watt
4. George Stephenson

Show Answer
Answer: George Stephenson

Q9. Indian Railway Institute of Mechanical and Electrical Engineering Institute is located at?
1. Nashik
2. Baroda
3. Jamalpur
4. Pune

Show Answer
Answer: Jamalpur

Railway Exam Questions – SET 5

Railway Exam Questions – SET 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.