Railway in English

SET 3 – Railway Exam Questions and Answers

Indian Railway Recruitment Control Board (Railway Recruitment Board – GS Team published here Railway RRB Exam GK Questions and Answers in english. These questions and answers will be helpful for crack Railway NTPC and more railway exams.

SET 3 – Railway RRB GK Questions and Answers (Quiz)

Q1. Which is the largest public sector undertaking of India?
1. Financial Instruments
2. Indian Railways
3. Transportation Equipment
4. Tourist Equipment

Show Answer
Answer: Indian Railways

Q2. What is the place of Indian rail network in Asia?
1. third
2. Second
3. Fourth
4. Eighth

Show Answer
Answer: another

Q3. When did the first rail run in the world?
1. 1822
2. 1825
3. 1855
4. 1865

Show Answer
Answer: 1825

Q4. What is the fastest train in India?
1. Shatabdi Express
2. Thar Express
3. Samjhauta Express
4. Vivek Express

Show Answer
Answer: Shatabdi Express

Q5. Which state of India has the highest rail line?
1. Uttar Pradesh
2. Rajasthan
3. Haryana
4. Maharashtra

Show Answer
Answer: Uttar Pradesh

Q6. Where is the headquarters of East Central Railway Zone?
1. In Patna
2. In Hajipur
3. In Ranchi
4. In Gaya

Show Answer
Answer: in Hajipur

Q7. Who presented the first railway budget of independent India?
1. Abdul Rahim
2. George Stephenson
3. John Mathai
4. Other

Show Answer
Answer: John Mathai

Q8. Which is the oldest Puran steam engine in the world so far used?
1. Fairy Queen
2. Orient Express
3. Last star
4. None of these

Show Answer
Answer: Fairy Queen

Q9. Who is the inventor of rail engine?
1. Abdul Ghaffar Khan
2. George Orreval
3. George Stephenson
4. Other

Show Answer
Answer: George Stephenson

Q10. Which of the following trains runs on the longest rail route in the country?
1. Jammu-Kanyakumari Express
2. Gorakhpur-Kochi Express
3. Karnataka Express
4. Mumbai Express

Show Answer
Answer: Jammu-Kanyakumari Express

Railway Exam Questions – SET 4

Railway Exam Questions – SET 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.