SET 6 – Railway Exam Questions and Answers

Indian Railway Recruitment Control Board (Railway Recruitment Board – GS Team published here Railway RRB Exam GK Questions and Answers in english. These questions and answers will be helpful for crack Railway NTPC and more railway exams.

SET 6 – Railway RRB GK Questions and Answers (Quiz)

Question 1. In which of these cities is the headquarters of both the Central and Western divisions of Indian Railways located?
1. Chennai
2. Delhi
3. Kolkata
4. Mumbai

Show Answer
Answer: Mumbai

Question 2. In which of the following cities is the headquarters of Eastern Division of Indian Railways located?
1. Chennai
2. Delhi
3. Kolkata
4. Mumbai

Show Answer
Answer: Kolkata

Question 3. Which is the fastest train in India?
1. Gatiman Express
2. Bihar Sampark Kranti
3. Vivek Express
4. Kolkata Express

Show Answer
Answer: Gatiman Express

Question 4. In which of the following cities is the headquarters of Northern Division of Indian Railways located?
1. Chennai
2. Delhi
3. Kolkata
4. Mumbai

Show Answer
Answer: Delhi

Question 5. Which of the following spreads Japanese encephalitis?
1. from polluted water
2. By air
3. Dog bite
4. mosquito

Show Answer
Answer: Mosquito - The mosquito-borne mosquitoes spread the Japanese encephalitis virus, except for fever with mild infection and no direct symptoms. Does not happen

Question 6. Which of the following cannot be used as the term “Moderate”?
1. Gopal Krishna Gokhale
2. Dadabhai Nauraji
3. Firoz Shah Mehta
4. Bipin Chandra Pal

Show Answer
Answer: Bipin Chandra Pal - Bipin Chandra Pal was an Indian revolutionary

Question 7. At which of these ancient sites is the first astronomical observatory of the Harappan civilization?
1. Ropar
2. Daimabad
3. Dholavira
4. None of the above

Show Answer
Answer: Dholavira

Question 8. Famous social reformer Gopal Hari Deshmukh, resident of Maharashtra, is also known by what name?
1. Lokmanya
2. Atmabandhu
3. Popular
4. Public Interestist

Show Answer
Answer: Lokhitwadi - Famous social reformer Gopal Hari Deshmukh, resident of Maharashtra, is also known as Lokhitwadi because he worked in public interest throughout his life.

Question 9. Who did Al-Beruni come to India with?
1. Timur
2. Babur
3. Alexander
4. Mahmud Ghazni

Show Answer
Answer: Mahmud Ghazni - Abu Rehan Muhammad bin Ahmad al-Bayruni was a Persian scholar writer, scientist, theologian and thinker, Al-Baruni with Mahmud Ghazni India. Came

Question 10. At which of these places will the XXth Commonwealth Games be held?
1. Canberra
2. Glasgow
3. Abuja
4. Anywhere above

Show Answer
Answer: Glasgow - XX Commonwealth Games was held in Glasgow, Scotland, between 23 July to 3 August 2014, the third highest after the Olympic and Asian Games. There is a large multi-sport event.

Railway Exam Questions – SET 7

Railway Exam Questions – SET 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.