SET 10 – Railway Exam Questions and Answers

Indian Railway Recruitment Control Board (Railway Recruitment Board – GS Team published here Railway RRB Exam GK Questions and Answers in english. These questions and answers will be helpful for crack Railway NTPC and more railway exams.

SET 10 – Railway RRB GK Questions and Answers (Quiz)

Question 1. Who is the author of the book “Indomitable Spirit”?
1. Jhumpa Lahiri
2. Khushwant Singh
3. Rajmohan Gandhi
4. Dr. APJ Abdul Kalam

Show Answer
Answer: Dr. APJ Abdul Kalam

Question 2. Discrimination on the basis of religion, race, caste, sex or place of birth is stated in ______.
1. Article 14
2. Article 15
3. Article 16
4. Article 17

Show Answer
Answer: Article 15

Question 3. From the Nagarjuna inscription, what is the information available?
1. Jainism
2. Buddhism
3. Brahminism
4. none of the above

Show Answer
Answer: Buddhism

Question 4. The frequency of sound waves can be expressed in _________.
1. seconds
2. cycle
3. cycles per second
4. Meters per second

Show Answer
Answer: Meters per second

Question 5. 500 m In a race of, A and B have a speed ratio of 3: 4. 140 m How far will A win the race if he stays ahead?
1. 10 m
2. 20 m
3. 30m
4. none of the above

Show Answer
Answer: 20 m.

Question 6. Who is the Chairman of the Fourteenth Finance Commission of India?
1. Sushma Nath
2. Bimal Jalan
3. Y. V. Reddy
4. Subbarao

Show Answer
Answer: Y. V. Reddy

Question 7. The sum of digits of a two-digit number is 9. By subtracting 27 of this, the digits of the number are interchanged, so what is that number?
1. 72
2. 63
3. 45
4. none of the above

Show Answer
Answer: 63

Question 8. 10, 14, 25, 55, 140 _____?
1. 386
2. 388
3. 398
4. None of the above

Show Answer
Answer: 386

Question 9. In India, who was the first person to strengthen the law of widow remarriage?
1. Pandit Ramabai
2. Ishwar Chandra Vidyasagar
3. Maharishi Karve
4. Rajaram Mohan Roy

Show Answer
Answer: Ishwar Chandra Vidyasagar

Question 10. Ram needs 40% marks to pass. If he gets 185 marks and fails with 15 marks, what was the maximum mark of the exam?
1. 400
2. 450
3. 500
4. 800

Show Answer
Answer: 500

Railway Exam Questions – SET 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.