Railway in English

SET 2 – Railway Exam Questions and Answers

Indian Railway Recruitment Control Board (Railway Recruitment Board – GS Team published here Railway RRB Exam GK Questions and Answers in english. These questions and answers will be helpful for crack Railway NTPC and more railway exams.

SET 2 – Railway RRB GK Questions and Answers (Quiz)

Q1. In which year did the Railway Ministry announce to start a project called Village on Wheels?
1. In 2004
2. In 2003
3. In 2011
4. In 2012

Show Answer
Answer: In 2004

Q2. What is the place of Indian Railways in the world in terms of length of railway line?
1. Seventh
2. Third
3. Fourth
4. Hue

Show Answer
Answer: Fourth

Q3. Which of the following is not a railway headquarters?
1. Bilaspur
2. Ahmedabad
3. Hajipur
4. Hubli

Show Answer
Answer: Ahmedabad

Q4. When did Indian Railways nationalize?
1. 1950
2. 1892
3. 1777
4. 1952

Show Answer
Answer: 1950

Q5. Who gets the credit for laying railway lines in India?
1. George Stephenson
2. Lord Dalhousie
3. John Mathai
4. Other

Show Answer
Answer: Lord Dalhousie

Q6. Which of the following is the largest medium used for transporting goods in the country?
1. Nine Transport Services
2. Air Services
3. Bus
4. Railways

Show Answer
Answer: Railways

Q7. Which of the following places is not made of railway material?
1. Karnataka
2. Mumbai
3. Gorakhpur
4. Chennai

Show Answer
Answer: Mumbai

Q8. Where was the first train in India?
1. Jaipur
2. Mumbai
3. Delhi
4. Kolkata

Show Answer
Answer: Mumbai

Q9. When did the first train run in India?
1. On April 22, 1823
2. On 21 April 1853
3. On 27 April 1892
4. On April 16, 1866

Show Answer
Answer: on April 21, 1853

Q10. In which year was the railway budget separated from the general budget?
1. In 1889
2. In 1982
3. In 1924
4. In 1912

Show Answer
Answer: In 1924

Railway Exam Questions – SET 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.