SET 4 – Reasoning Questions and Answers

SET 4 – Reasoning Quiz for Every Competitive Exams GS Team published here most important Reasoning Questions and Answers in english for Every competitive exams like SBI, RRB, Railway, Police, Clerk, Bank IBPS and more.. These questions and answers will be helpful for crack all competitive exams.

SET 4 – Reasoning Questions and Answers (Quiz) for Competitive Exams

Question 1. Find the missing letters in the following?
a_bc_a_bcda_ccd_bcd
1. abdbdb
2. acbdbb
3. adbbad
4. bbbbbb

Show Answer
Answer: adbbad

Question 2. If CLERK is coded as AHYJA in a code language, then which of the following JOB will be coded?
1. HKW
2. HKV
3. HKU
4. None of these

Show Answer
Answer: HKV

Question 3. Get odd positions?
1. Green
2. Purple
3. Brown
4. Pila

Show Answer
Answer: Brown

Question 4. If the time in the clock is 4:46, what is its reflection in the mirror?
1. 7:14
2. 8:16
3. 9:17
4. 10:18

Show Answer
Answer: 7: 14

Question 5. The age of 5 children born at an interval of every 3 years is 50 years. What is the age of the youngest child?
A. 8 years
B. 10 years
C. 4 years
D. None of these

Show Answer
Answer: 4 years

Question 6. A is two years older than B who is two years older than C. If A, B and C are 27 years of age, how many years is B older?
A. 7 years
B. 8 years
C. 10 years
D. 9 years

Show Answer
Answer: 10 years

Question 7. A man is 24 years older than his son. In two years, he will be twice his son’s age. What would be his son’s present age?
A. 14 years
B. 22 years
C. 18 years
D. 20 years

Show Answer
Answer: 22 years

Question 8. Sharad is 60 years old and Santosh is 80 years old. How many years ago did they have a ratio of 4: 6?
A. 20 years
B. 10 years
C. 15 years
D. 25 years

Show Answer
Answer: 20 years

Question 9. Ravi travels 4 km straight to the south, then he turns left and travels 6 km straight, again he travels 4 km straight to the right and turns, how far is he from the starting point?
1. 8 km
2. 10 km
3. 12 km
4. 18 km

Show Answer
Answer: 10 km

Question 10. If in the code language 157 means ‘mother always lovable’, 619 ‘always happy future’ and 952 means ‘mother very happay’, then in the same language the word for ‘future’ is-
1. 9
2. 6
3. 1
4. 5

Show Answer
Answer: 6

Question 11. What is the loop number in 1, 1, 4, 8, 9,?, 16, 64?
1. 27
2. 23
3. 21
4. 20

Show Answer
Answer: 27

Question 12. If x means /, – means x, / means + and + means -, then (3 – 15/19) x 8 + 6 =?
1. 8
2. 4
3. 2
4. -1

Show Answer
Answer: 2

Reasoning Questions – SET 5

Reasoning Questions – SET 3

One thought on “SET 4 – Reasoning Questions and Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published.