SET 8 – General Science Questions and Answers

SET 8 – General Science Questions with Answers – In this section very important science related gk questions and answers have been published Here the students are studying and preparing for various competitive exams. Can do Based on the Science Quiz Set published here, there are about ten questions and answers in which you can read the quiz of all science subjects. These All Science Quiz is an important for SSC, UPSC, Railway, Bank, IBPS Examination.

SET 8 – General Science GK Quiz for Competitive Examination


Question 1. What is the cause of water spherical?
1. Gravity
2. Friction
3. light
4. None of these

Show Answer
Answer: Friction

Question 2. How many valves are there in the human heart?
1 one
2. Give
3. three
4. four

Show Answer
Answer: Char

Question 3. Which of the following units measure atmospheric pressure?
1. centimeters
2. millimeters
3. decibel
4. Barrow Meter

Show Answer
Answer: Barrow Meter

Question 4. Which part of the body has Piyush gland?
1. ear
2. Eye
3. throat
4. At the base of the brain

See the correct answer
Answer: In the base of the brain

Question 5. Which of these metals is found in liquid form?
1. Mercury
2. Ice
3. Milk
4. Yogurt

Show Answer
Answer: Mercury

Question 6. Who discovered the bacteria of cholera and TB?
1. Louis Pasteur
B Jamees Vadg
3. Egg frozen
4. Robert Koch

Show Answer
Answer: Robert Koch

Question 7. In vehicles, which lens does the driver have?
1. concave lens
2. Convex Lens
3. refraction lens
4. None of these

Show Answer
Answer: Convex lens

Question 8. Who among the following invented the refrigerator?
1. Louis Pasteur
B Jamees Vadg
3. J. Parkins
4. Robert Koch

Show Answer
Answer: J.Parkins

Question 9. Which part of the body is affected by jaundice?
1. Eye
2. Kidney
3. ear
4. liver

Show Answer
Answer: liver

Question 10. Which of the following separates urea from the body?
1. Cell
2. Kidney
3. light
4. None of these

Show Answer
Answer: Kidney
Q1. The pH of saliva is:
A. 7­9
B. 3.2
C. 9.8
D. 1.2
Show Answer
Answer: 7­9

Q2. The molecular weight of most drug that passes across the membrane lie
between:
A. 500­1000 daltons
B. 100­1000 daltons
C. 1000­2000 daltons
D. None of these/

Show Answer
Answer: 100­1000 daltons

Q3. Second­order pain is:
A. Occur earlier
B. Dull, burning pain
C. Non protective behavior
D. None of these

Show Answer
Answer: Dull, burning pain

Q4. Pressed pellet technique for sample preparation in I.R involves the use of:
A. Calcium carbonate
B. Sodium bromide
C. Potassium bromide
D. None of these

Show Answer
Answer: Potassium bromide

General Science Questions – SET 9

General Science Questions – SET 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.