SET 5 – Sports Questions and Answers

Sports General Knowledge Set-5 Here we published General Knowledge Questions and Answers of Sports. Sports Set-5 Questions with Answers will be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-5 Sports GK Quiz for Competitive Exams

Question 1. Lawn tennis is related to which of the following cups?
1. Davis Cup
2. Nehru Cup
3. Subroto Cup
4. None of these

Show Answer
Answer: 1. Davis Cup - Davis Cup which is awarded to the winner in the lawn tennis game, Davis Cup is one of the world's largest international competitions, Davis The cup started in the year 1900.

Question 2. How often is the Olympic Games organized?
1. 8
2. 5
3. 4
4. 1

Show Answer
Answer: 3. 4 - Olympic Games - This is the biggest sports event in this time, in which thousands of athletes participate in many sports, Olympic Games are held at a gap of 4 years. Are held.

Question 3. How many cross lanes are there in Kho-Kho ground?
1. 7
2. 12
3. 8
4. 19

Show Answer
Answer: 3. 8 - Kho-kho game is an Indian plain game, kho-kho game is the oldest game in plain sports, the birthplace of this game is called Baroda in India. Goes.

Question 4. What is the maximum permissible length of bat in cricket?
1. 31 inch
2. 29 inches
3. 38 inches
4. 20 inches

Show Answer
Answer: 3. 38 inches - The average length of a cricket bat is 38 inches (965 millimeters), and its average width is 4.25 inches i.e. 108 millimeters [/ su_spoiler ]

Question 5. How far are the penalty strokes hit in hockey?
1. 11 yards
2. 8 yards
3. 7.5 yards
4. 8.5 yards

Show Answer
Answer: 2. 8 yards

Question 6. With which sport is the Euro Cup related?
1. Football
2. Polo
3. Boxing
4. Cricket

Show Answer
Answer: 1. Football - The Euro Cup is awarded to the winner in the football game, the Euro Cup started from the year 1958, 8 team games to win this cup. Participates in.

Question 7. In cricket, how many inches is the height of the stumps from the ground?
1. 19 inches
2. 27 inches
3. 18 inches
4. 36 inches

Show Answer
Answer: 2. 27 inches

Question 8. In football how many meters is the width of the goal post?
1. 6.54 m
2. 8.62 m
3. 7.32 m
4. 8.51 m

Show Answer
Answer: 3. 7.32m - Football, also known as soccer, is one of the most popular sports in the world, with eleven players in each team. The goal post width in football game is 7.32 meters.

Question 9. Which of the following playing fields has the largest size?
1. Polo
2. Football
3. Baseball
4. Cricket

Show Answer
Answer: 1. Polo - Polo is a sport that is played on a horse, polo is the largest size of the playground

Question 10. What is the size of polo field?
1. 140 m X 221 m
2. 220 m X 180 m
3. 270 m X 180 m
4. 350 m X 480 m

Show Answer
Answer: 3. 270 m. * 180m - In the game of polo, the player has to sit on a horse and score a goal against his rival team, coming to the playground 270 meters. * 180m Happens.

Sports Questions - SET 6

Sports Questions - SET 4

Leave a Reply

Your email address will not be published.