SET 6 – Sports Questions and Answers

Sports General Knowledge Set-6 Here we published General Knowledge Questions and Answers of Sports. Sports Set-6 Questions with Answers will be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-6 Sports GK Quiz for Competitive Exams

Q1. Which of the following has won the men’s singles title at the Australian Open 2018?
1. Roger Federer
2. Novak Djokovic
3. Rafael Nadal
4. Andy Murray

Show Answer
Answer: 1. Roger Federer - Switzerland's star tennis player Roger Federer has won the men's singles title at the Australian Open 2018. Roger Federer defeated Marin Silich 6–2, 6–7, 6–3, 3–6, and 6–1 in the marathon bout to secure his 20th Grand Slam.

Q2. Which of the following has won the women’s singles at the Australian Open 2018?
1. Simona Halep
2. Flavia Peneta
3. Jan Novona
4. Caroline Wozniacki

Show Answer
Answer: 4. Caroline Wozniacki - Caroline Wozniacki has won her first Grand Slam title. She defeated Simona Helip 7-6, 3-6, 6-4 to win the Australian Open tennis women's singles title.

Q3. Which of these Indian cricketers has been nominated for the Padma Bhushan Award in 2018?
1. Virat Kohli
2. Mahendra Singh Dhoni
3. Yuvraj Singh
4. Ravichandran Ashwin

Show Answer
Answer: 2. Mahendra Singh Dhoni - On the eve of the 69th Republic Day, Padma Awards were announced for distinguished services and notable contributions in various fields. Former Indian cricket team captain Mahendra Singh Dhoni and multiple-time world champion Qist Pankaj Advani have been nominated for Padma Bhushan, the country's third-highest civilian honor on Thursday

Q4. Who among these has won the Saeed Mushtaq Ali Trophy 2018?
1. Gujarat
2. Rajasthan
3. Haryana
4. Delhi

Show Answer
Answer: 4. Delhi - Delhi won their first Saeed Mushtaq Ali Trophy by defeating Rajasthan by 41 runs in the final at Eden Gardens, Kolkata.

Q5. Solomon Dexisa hails from which country to win the 15th edition of the Mumbai Marathon 2018?
1. Ethiopia
2. Peru
3. Liberia
4. Kenya

Show Answer
Answer: 1. Ethiopia - 15th Tata Mumbai Marathon won by Solomon Dexisa of Ethiopia Solomon Dexisa won this marathon in just 2 hours, 9 minutes and 33 seconds. Completed the race. Tata Mumbai Marathon is Asia's largest marathon in which 44,407 runners participated

Q6. In which state has the 61st National Shooting Championship of National Games been held?
1. Tamil Nadu
2. Kerala
3. Pondicelle
4. Maharashtra

Show Answer
Answer: 2. Kerala - Has won the gold medal in the 50m pistol event of the final match of the 61st National Shooting Championship of National Games held at Thiruvananthapuram, Kerala. Jeetu achieved a score of 233 with a national record in the final. Star Indian shooter in the Army captured the gold in first place, while Navy's Omkar Singh won silver in the final with a score of 222.4 and Jitu's teammate Jai Singh won the bronze medal with a score of 198.4. / su_spoiler]

Q7. Which of these players has won the gold medal in the men's 10 meter air pistol at the 61st National Shooting Championship?
1. Yashwant Singh
2. Shahzar Rizvi
3. Omprakash Methwal
4. Dharmendra Singh

Show Answer
Answer: 2. Shahzar Rizvi - Shahzar Rizvi has won the gold medal in the men's 10 meter air pistol at the 61st National Shooting Championship. Shahzar Rizvi captured the gold with a score of 241.7, setting a new national record in the finals. Rizvi, representing the Indian Air Force, defeated Army's Yashwant Singh in second place, who won a silver medal with a score of 237.7.

Q8. Which of the following Indian has won an international medal in skiing?
1. Deepika Singh
2. Soumitra Choppadhyay
3. Anchal Thakur
4. Santoshi Rani

Show Answer
Answer: 3. Anchal Thakur - Indian skiing athlete Aanchal Thakur has won a bronze medal in the Alpine Edge 3200 skiing competition in Turkey. This is India's first medal in skiing at the international level. Aanchal, 21, has won this medal in a competition held at the Palandocane Ski Center.

Q9. Who has been appointed as the coach of Delhi Daredevils franchise for IPL 2018?
1. Rahul Dravid
2. Sourav Ganguly
3. Ricky Ponting
4. Wasim Akram

Show Answer
Answer: 3. Ricky Ponting - Former captain of Australia cricket team Ricky Ponting has been appointed as the coach of Delhi Daredevils franchise for IPL 2018. The team's chief executive Hemant Dua announced this on Twitter. Former captain Ricky Ponting has been appointed the head coach of Delhi Daredevils in place of Rahul Dravid.

Q10. Which of these players was selected as the captain of the best ICC Test and ODI teams of the year 2017?
1. Steve Smith
2. Faf du Plessis
3. Ken Williamson
4. Virat Kohli

Show Answer
Answer: 4. Virat Kohli - Indian captain Virat Kohli was selected as the captain of the best ICC Test and ODI teams of the year 2017. Kohli has beaten Australia captain Steve Smith in the race to captain the ICC Test team.

Sports Questions - SET 7

Sports Questions - SET 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.