SET 8 – SSC CHSL Questions and Answers

Set 8 – SSC CHSL Exam GK Questions and Answers

SSC CHSL Exam GK – Set 8:- Below are the questions and answers of SSC CHSL GK Questions Section-8, All SSC CHSL related questions published in this section will be important and helpful for you in all SSC CHSL exams.

Q1. Patna is the capital of _________?
1. Andaman and Nicobar Islands
2. Andhra Pradesh
3. Bihar
4. West Bengal

Show Answer
Answer: Bihar

Q2. In which year was the Gandhi-Irwin Pact?
1. 1905
2. 1931
3. 1947
4. 1942

Show Answer
Answer: 1931

Q3. Who defeated the Mughal army in the battle of Karnal in the year 1739?
1. Nadar Shah
2. Genghis Khan
3. Hemu Vikramaditya
4. Bajirao.

Show Answer
Answer: Nadar Shah

Q4. Who invented LCD projector?
1. Jean Dolgoff
2. Braden Eich
3. Douglas Engelbert
4. Federico Fagin

Show Answer
Answer: Jeanne Dolgoff

Q5. A cannon ball has been fired. The speed of this sphere is an example of
1. simple linear motion
2. projectile speed
3. hyperbolic motion
4. Horizontal Speed

Show Answer
Answer: projectile motion

Q6. What is the unit of physical quantity “magnetic flux”?
1. Fareed
2. Weber
3. Tesla
4. Henry Tesla

Show Answer
Answer: Weber

Q7. Which of the following states was the first to adopt Panchayat Raj?
1. Haryana
2. Rajasthan
3. Madhya Pradesh
4. Karnataka

Show Answer
Answer: Rajasthan

Q8. According to our constitution, India is _________?
1. a religious nation
2. A Secular Nation
3. A Capitalist Nation
4. A democratic nation

Show Answer
Answer: a secular nation

Q9. Which of these games generally has the shortest playing time?
1. Kabaddi
2. Hockey
3. Football
4. Cricket

Show Answer
Answer: Kabaddi

Q10. Who is the author of “The Inheritance of Loss”?
1. Sanjeev Sahota
2. Anne Enright
3. Shobha De
4. Kiran Desai

Show Answer
Answer: Kiran Desai

SSC CHSL Exam Questions – SET 9

SSC CHSL Exam Questions – SET 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.