SET 2 – Time, Speed and Distance Questions and Answers

Time, Speed and Distance Maths Quiz for Every Competitive Exams GS Team published here most important Time, Speed and Distance Maths Questions and Answers in english for Every competitive exams like SBI, RRB, Railway, Police, Clerk, Bank IBPS and more. These questions and answers will be helpful for crack all competitive exams.

SET 2 – Time, Speed Aptitute Questions and Answers (Quiz) for Competitive Exams


Q1. The efficiency ratio of A, B and C is 2: 5: 3. Working together they finish a work in 9 days. C alone will complete 40% of the work in how many days?
1. 14
2. 12
3. 15
4. 16

Show Answer
Answer: 12

Q2. A works for 8 hours each day and earns money at the rate of Rs 80 per hour. B commutes 6 hours each day and earns 60 rupees per hour. What will be the ratio of daily wages of A and B?
1. 9:10
2. 16: 9
3. 5: 16
4. 16: 5

Show Answer
Answer: 16: 9

Q3. 3 men, 4 women and 6 boys together finish a work in 6 days. A man works three times as much as a man does in a day, and a boy does half the work than a man. How many women alone can complete that work in 4 days.
1. 7
2. 6
3. 9
4. 8

Show Answer
Answer: 9

Q4. The efficiency ratio of A, B and C is 5: 3: 2. Working together they finish a work in 21 hours. B alone will complete 40% of the work in how many hours?
1. 21
2. 35
3. 28
4. 24

Show Answer
Answer: 28

Q5. The ratio of efficiency of A, B and C is 2: 5: 3. Working together they finish a work in 12 days. In how many hours will A alone complete 30% of that work?
1. 20
2. 16
3. 18
4. 15

Show Answer
Answer: 18

Q6. A is 50% more efficient than B and B is 40% less efficient than C. By working together, all three of them can complete a task in 20 days. In how many days C alone will complete 30% of that work?
1. 31
2. 29
3. 33
4. 35

Show Answer
Answer: 31

Q7. The ratio of efficiency of A, B and C is 2: 3: 5. Working together they finish a work in 6 days. In how many days will A alone complete 20% of that work?
1. 8
2. 4
3. 5
4. 6

Show Answer
Answer: 6

Q8. 3 men, 4 women and 6 boys together finish a work in 5 days. A man works twice as much as a man does in a day, and a boy does half the work than a man. How many women alone can complete that work in 7 days.
1. 8
2. 5
3. 14
4. 7

Show Answer
Answer: 5

Q9. A is 50% more efficient than B and C is 40% less efficient than B. By working together, all three of them can complete a task in 10 days. In how many days will A alone complete 150% of that work?
1. 35
2. 28
3. 31
4. 33

Show Answer
Answer: 31

Q10. A works for 7 hours each day and earns Rs 180 per hour. B works 5 hours per day and earns Rs. 160 per hour. What will be the ratio of daily wages of A and B?
1. 20: 30
2. 33: 20
3. 63: 40
4. 40: 61

Show Answer
Answer: 63: 40

Time, Speed and Distance Questions – SET 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.