Time, Speed and Distance Questions and Answers

Time, Speed and Distance Maths Quiz for Every Competitive Exams GS Team published here most important Time, Speed and Distance Maths Questions and Answers in english for Every competitive exams like SBI, RRB, Railway, Police, Clerk, Bank IBPS and more. These questions and answers will be helpful for crack all competitive exams.

Time, Speed and Distance Aptitute Questions and Answers (Quiz) for Competitive Exams

Question 1. A bus takes 1 hour 20 minutes to go from A to a place B if the speed of the bus is 42 Km. If hourly, what will be the distance between the places A and B?
1. 42 Km
2. 63 Km
3. 40 Km
4. 56 Km

Show Answer
Answer: 56 Km

Question 2. A completes a journey in 50 minutes. If he wants to reduce the time by 20%, then he has to cover the same distance in how much time?
1. 55 minutes
2. 40 minutes
3. 60 minutes
4. 10 minutes

Show Answer
Answer: 40 minutes

Question 3. Dinesh covers a distance in 60 minutes at a speed of 60 Km/hr. To reduce his time by 10%, how much time will he have to cover the same distance?
1. 66 Km/hr
2. 66 2/3 Km/hr
3. 60 Km/hr
4. 70 Km/hr

Show Answer
Answer: 66 2/3 Km/hr

Question 4. How far does a rail have to travel to cross a pole?
1. Rail Length
2. Length of platform
3. Length of the pillar
4. None

Show Answer
Answer: Rail Length

Question 5. How long will a 80 meter long metro with a speed of 120 Km/hr cross a pole?
1. 2 seconds
2. 2 2/5 Seconds
3. 1 second
4. 3 seconds

Show Answer
Answer: 2 2/5 seconds

Question 6. If a railway has to cross a platform, how much distance does it have to travel?
1. Rail Length + Platform Length
2. Rail Length – Platform Length
3. Rail length x Platform length
4. Length of rail / length of platform

Show Answer
Answer: Rail Length + Platform Length

Question 7. A 100m Long rail crosses a bridge in 25 seconds at a speed of 72 Km/hr. The length of the bridge will be –
1. 200 m
2. 400 m
3. 300m
4. 440 m

Show Answer
Answer: 400 m.

Question 8. 160 m. Long trains run at a speed of 60 Km/hr. At how much time will this train cross a person traveling in the same direction at a speed of 10 Km/hr?
1. 11 seconds
2. 10.25 seconds
3. 11.52 seconds
4. 10.08 seconds

see answer
Answer: 11.52 seconds

Question 9. If the speed of a boat is x Km/hr in still water and the speed of the stream is y Km/hr, what will be the speed of the stream and the speed of the stream?
1. (y – x) Km/hr, (x + y) Km/hr
2. (y + x) Km/hr, (x – y) Km/hr
3. x Km/hr, y Km/hr
4. (x – y) Km/hr, (x + y) Km/hr

Show Answer
Answer: (x - y) Km/hr, (x + y) Km/hr

Question 10. A swimmer covers a distance of 36 Km in 6 hours and a 40 km distance in opposite direction in 8 hours. What will be its movement in calm water?
1. 4.5 Km/hr
2. 5.5 Km/hr
3. 6 Km/hr
4. 6.5 Km/hr

Show Answer
Answer: 6.5 Km/hr

Time, Speed and Distance Questions – SET 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.