SET 9 – World Questions and Answers

World GK Quiz Set-9 :Here we have published World General Knowledge Set-9 Questions and Answers, all these questions are common knowledge of the world. These questions will be helpful for you in all the upcoming exams and interviews.

World General Knowledge Quiz Set-9

Question 1. Famous Physician J. J. Who did thomson discover?
1. Carbohydrate
2. Oxygen
3. Electron
4. Proton

Show Answer
Answer: Electron

Question 2. Famous writer Atmaram Sharma was the author of the first book printed in which language?
1. Hindi language
2. Urdu language
3. Assamese language
4. Persian language

Show Answer
Answer: Assamese language

Question 3. In which city of Gujarat state is the port of Indus Valley Civilization located?
1. Surat
2. Lothal
3. Jamnagar
4. Bhavnagar

Show Answer
Answer: Lothal

Question 4. Which of the following states of India is the largest state in the Northeast?
1. Kerala
2. Gujarat
3. Arunachal Pradesh
4. Delhi

Show Answer
Answer: Arunachal Pradesh

Question 5. Which Indian state is located in the north of China?
1. Assam
2. Kerala
3. Gujarat
4. Delhi

Show Answer
Answer: Assam

Question 6. Which of the following is the closest planet to the Sun?
Wh Venus
2. Saturn
3. Arun
4. Mercury

Show Answer
Answer: Wed

Question 7. In which city of Maharashtra State is the Headquarter of Northeast Frontier Railway located?
1. Mumbai
2. Malegaon
3. Pune
4. Solapur

Show Answer
Answer: Malegaon

Question 8. Which of the following is a food item of an organism, a mulberry leaf?
1. Cockroaches
2. Rabbit
3. Silkworms
4. All

Show Answer
Answer: Silkworms

Question 9. Which of the following appoints the Chief Election Commissioner in India?
1. Prime Minister
2. Judge
3. Minister of Defense
4. President

Show Answer
Answer: President

Question 10. Which poet of India has written the patriotic song ‘A Mere Watan Ke Logo’?
1. Rabindranath Tagore
2. Poet Pradeep
3. Munsi Premchandra
4. Ajit Narayan

Show Answer
Answer: Poet Pradeep

World Questions – SET 10

World Questions – SET 8

Leave a Reply

Your email address will not be published.