Agriculture Questions and Answers Section 1

1. Which of the following is not a exotic of cow?
A. Jersey
B. Dangi
C. Red Dane
D. Guernsey

Show Answer
Answer: Dangi

2. Biological method of controlling Opuntia can be, by using:
A. Azotobacter sps.
B. Fusarium sps.
C. Lantana bug
D. Bacillus thuringiensis

Show Answer
Answer: Fusarium sps

3. Which of the following Herbicide are applied pre­plant?
A. Dalapon
B. Alachlor
C. Paraquat
D. Diguat

Show Answer
Answer: Alachlor

4. Machine used for measuring pulling force is:
A. Dynamometer
B. Barometer
C. Gyroscope
D. None of these

Show Answer
Answer: Dynamometer

5. Sodium Benzoate is used for preserving:
A. Jams
B. Jelly
C. Pickles
D. All of the above

Show Answer
Answer: All of the above

6. The response of plants to the relative length of day and night is known as:
A. Totipotency
B. Photo periodism
C. Vernalization
D. Parthenocarpy

Show Answer
Answer: Photo periodism

7. Basic Slag is a:
A. Citrate soluble fertilizer
B. Water soluble fertilizer
C. Alcohol soluble fertilizer
D. Water Insoluble fertilizer

Show Answer
Answer: Citrate soluble fertilizer

8. Operation flood is associated with:
A. Fish production
B. Cereal production
C. Dairy development
D. Animal development

Show Answer
Answer: Dairy development

9. Phytohormone used for fruit ripening is:
A. IAA
B. Ethylene
C. Cytokinin
D. IBA

Show Answer
Answer: Ethylene

10. Which of the following is mimicry weed of wheat?
A. Wild oat
B. Phalaris minor
C. Both of the above
D. None of these

Show Answer
Answer: Both of the above
Error: View dc46e4cc3t may not exist