Bank Exam Questions and Answers Set- 10

Set 10 – Bank Exam GK Questions and Answers | SBI, IBPS PO, RBI and Bank Clerk

Bank Exam GK – Set 10:- Below are the questions and answers of Banking GK Questions Section-10, All Bank related questions published in this section will be important and helpful for you in all banking exams like SBI, IBPS PO, RBI and Bank Clerk etc.

Question 1. Which bank has tied up with HPCL for digital payments?

  1. IndusInd Bank
  2. Bank of Baroda
  3. Vijaya Bank
  4. IDBI Bank
Show Answer
Answer: Vijaya Bank

Question 2. National Company Law Appellate Tribunal (NCLAT) is a _____?

  1. Regulatory body
  2. Judicial body
  3. Statutory body
  4. All of these
Show Answer
Answer: Judicial body

Question 3. What is Metric?

  1. Overtrading
  2. Current Ratio
  3. Financial Accounting
  4. Acid Test Ratio
Show Answer
Answer: Current Ratio

Question 4. Which of the following lodges will extend ‘Easy Connect’ online customer service to social media platforms?

  1. Tata AIA Life Insurance
  2. IDBI Federal Life Insurance
  3. Bajaj Allianz Life Insurance
  4. Exide Life Insurance
Show Answer
Answer: Tata AIA Life Insurance

Question 5. When was the “National Company Law Tribunal” constituted?

  1. 1 June 2016
  2. 11 November 2000
  3. 21 March 2005
  4. 25 May 2009
Show Answer
Answer: 1 June 2016

Question 6. Which bank was the first to introduce ‘Cashback’ home loan to its customers?

  1. IDBI
  2. HDFC
  3. Kotax Mahindra
  4. ICICI
Show Answer
Answer: ICICI

Question 7. Where is the headquarters of UNIDO located?

  1. Vienna, Austria
  2. Manila, Philippines
  3. Shanghai, China
  4. Beijing, China
Show Answer
Answer: Vienna, Austria

Question 8. Which bank has signed an agreement with the Union Cabinet under the BRICS mechanism?

  1. Exim Bank
  2. Standard Chartered Bank
  3. ABN AMRO BANK
  4. Citibank
Show Answer
Answer: Exim Bank

Question 9. The headquarters of Asian Development Bank is located in _______?

  1. Shanghai, China
  2. Vienna, Austria
  3. Manila, Philippines
  4. Beijing, China
Show Answer
Answer: Manila, Philippines

Question 10. Which of these types of loans are related to teaser rate?

  1. Loan for home
  2. Education Loan
  3. Car loan
  4. Personal loan
Show Answer
Answer: Loan for house

Banking Questions – SET 9

Leave a Reply

Your email address will not be published.