SET 4 – Computer Questions and Answers

Computer GK Set-4:- With the help of the published Computer General Knowledge Part-4 quiz, you can get very important knowledge in Computer GK Set-4 . These Computer GK Questions will prove to be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-4 Computer Gk Quiz for Competitive Examination

Question 1. What type of device is a computer mouse?
1. storage
2. output
3. input
4. software

Show Answer
Answer: Input

Question 2. A ______ is connected to multiple computers to share resources and data?
1. internet
2. network
3. backbone
4. hyperlink

Show Answer
Answer: network

Question 3. Computer is a _________.
1. mechanical device
2. electronic device
3. electrical device
4. networking tool

Show Answer
Answer: electronic device

Question 4. In MS Excel, which of the following is not a correct method of editing cell content?
1. Press the Alt key
2. press F2 key
3. double clicking in cell
4. press Ctrl key

Show Answer
Answer: Press the Alt key

Question 5. Who is the founder of microblogging site Tumblr?
1. David Karp
2. Kevin Systrom
3. Marco Arment
4. None of these are correct

Show Answer
Answer: David Karp

Question 6. What is the expanded form of GB?
1. jenrabyte
2. gigabyte
3. gantabyte
4. Zainbaite

Show Answer
Answer: Gigabyte

Question 7. In MS Excel 2007, long text in a cell can be divided into multiple lines. Through which you can do this?
1. Clicking on the Home tab wrap text
2. Clicking on Orange All from the View tab
3. by clicking on the page in the page layout
4. None of these are correct

Show Answer
Answer: Clicking on the Home tab wrap text

Question 8. What is the short-key for bookmarking a website in the browser?
1. Ctrl + B
2. Ctrl + space
3. Ctrl + w
4. Ctrl + 3

Show Answer
Answer: Ctrl + B

Question 9. In MS Word 2007, which icon is used to copy formats of characters?
1. format painter
2. format button
3. painter
4. character painter

Show Answer
Answer: format painter

Computer Questions – SET 5

Computer Questions – SET 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.