Kids Education Kids English

SET 3 – GK Questions for Class-5th

Here you will check major set-3 gk questions and answers for class-5th students all gk multiple choice questions is for class-5th set-3 level will helpful to improve class-5th student IQ.

Class-5th General Knowledge Quiz Set-3


1. Rose is the under which family flowering plant?
[A] Rosaceae family
[B] Green family
[C] grassaceae family
[D] masaceae family
Answer: Rosaceae family


2. How many colors are there in a Rambo?
[A] Three
[B] Five
[C] Seven
[D] Nine
Answer: Seven


3. Mouse is a which type device in computer system?
[A] Input
[B] Outut
[C] Both
[D] None of the Above
Answer: Input


4. Which year World War II ended ?
[A] 1942
[B] 1943
[C] 1944
[D] 1945
Answer: 1945


5. which type of company is Nokia?
[A] Computer Hardware
[B] Software
[C] Telecommunications company
[D] Data
Answer: Telecommunications company

Elephant Essay in Hindi – हाथी पर निबंध हिंदी में Essay and Speech on Terrorism “आतंकवाद” in Hindi
Essay on Agriculture in Hindi Essay on Air Pollution in Hindi
Read Also

6. Why for high heat of the sun?
[A] Nuclear fusion of Oxygen
[B] Nuclear fusion of Heliyam
[C] Nuclear fusion of Hydrogen
[D] Nuclear fusion of Carbon
Answer: Nuclear fusion of Hydrogen


7. Ozan layer protects the earth from ______?
Water and Tree
Water and Earth
Water and Salt
Space and Other Radiation
Answer: Space and Other Radiation


8. Actress ‘Cicely Tyson’ passed away on 28 January 2021. She was which country actress ?
[A] Japan
[B] Cheen
[C] United States of America
[D] Australia
Answer: United States of America


9. In India which cit in Netaji Subhash Chandra Bose International Airport?
[A] Delhi
[B] Mumbai
[C] Kolkata
[D] Chennai
Answer: Kolkata


10. In Which year All India Women’s Conference was founded?
[A] 1925
[B] 1926
[C] 1926
[D] 1927
Answer: 1927

Next

Previous

Leave a Reply

Your email address will not be published.