SET 2 – IBPS RRB Exam Questions and Answers

SET 2 – IBPS RRB Exam Questions and Answers

Here we have published important GK questions and answers for the exam of IBPS RRB Exam for Banking. These quiz will be helpful for the IBPS RRB Exam preparation for Banking.

SET 2 – IBPS RRB Exam Questions and Answers

Question 1. Which of the following cities was the best producer of silk fabrics under Gupta period?
1. Pataliputra
2. Murshidabad
3. Ghazipur
4. Varanasi

Show Answer
Answer: Murshidabad

Question 2. Which of the following is not correct about the cave paintings of Ajanta?
1. Scenes have a split frame and blend into each other
2. Scenes are both religious and secular in nature
3. The effect of Gandhara art is seen yes
4. Scenes are mostly reflective of native

Show Answer
Answer: Scenes are a split frame and blend into each other

Question 3. Polio is caused by disease
1. Bacteria
2. Fungi
3. Virus
4. Worm

Show Answer
Answer: Virus

Question 4. Which of the following is the strictest part of our body?
1. skull bones of head
2. Thumb nails
3. tooth layer
4. Spinal Bamboo

Show Answer
Answer: tooth layer

Question 5. What is the full form of ‘KYC’?
1. Keep Your Credit
2. Know Your Credit
3. Get your customer
4. Know your customer

Show Answer
Answer: Know your customer[/ su_spoiler]

Question 6. What is the full name of the word 'angio'?
1. National Development and Opportunities
2. NGO
3. Organization does not grow
4. Net / Net) mounting options

Show Answer
Answer: NGO

Question 7. Navroze festivals are celebrated by whom in India?
1. Hindus
2. Muslims
3. Zoroastrians
4. Christian

Show Answer
Answer: Zoroastrians

Question 8. What are the sacred books of Jains called?
1. Unbreakable
2. Angas
3. Feast
4. Upangas

Show Answer
Answer: Agama Sidhanta

Question 9. Who founded the Lingayat movement?
1. Basava
2. Ramanuja
3. Shankaracharya
4. Kamban

Show Answer
Answer: Basava

Question 10. Who was the first ascetic of the Vaishnavism of the South?
1. Glow
2. Nayanars
3. Bhagavatas
4. Virashaivites

Show Answer
Answer: Alwar

IBPS RRB Questions - SET 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.