SET 4 – IBPS RRB Exam Questions and Answers

SET 4 – IBPS RRB Exam Questions and Answers

Here we have published important GK questions and answers for the exam of IBPS RRB Exam for Banking. These quiz will be helpful for the IBPS RRB Exam preparation for Banking.

SET 4 – IBPS RRB Exam Questions and Answers

Question 1. Which award is awarded for better work in the field of music?
1. Grammy Awards
2. Bharat Ratan
3. Literature area
4. Padma Shri

See the correct answer
Answer: Grammy Awards

Question 2. In which of the following areas, “Vyas Samman” award is awarded for better contribution
1. Music Literature
2. Science literature
3. Education literature
4. Literature field

Show Answer
Answer: Literature area

Question 3. “Nobel Prize” is given for better contribution in medicine, physics, literature, peace, chemistry and in which field?
1. Education
2. Art
3. Economics
4. All

Show Answer
Answer: Economics

Question 4. Admiral is the head of _______ army in India?
1. Air Force
2. Navy
3. Cable Army
4. All

Show Answer
Answer: The Navy

Question 5. Which award is awarded in memory of scientist Alfred Bernhard?
1. Grammy Awards
2. Vyas Samman Award
3. Nobel Prize
4. All

See the correct answer
Answer: Nobel Prize

Question 6. “General” is appointed the head of which army in India?
1. Air Force
2. Navy
3. Army
4. All

Show Answer
Answer: Army

Question 7. The MP of India is made up of the President, Rajya Sabha and whom?
1. Policy Commission
2. Ministry of Sports
3. Lok Sabha
4. All

Show Answer
Answer: Lok Sabha

Question 8. Which is the most prestigious international award for best work in films?
1. Grammy Awards
2. Vyas Samman Award
3. Nobel Prize
4. Oscar

Show Answer
Answer: Oscar

Question 9. In which field “Pulitzer Prize” is given for better contribution
1. Music Literature
2. Science literature
3. Journalism literature
4. Literature field

Show Answer
Answer: Journalism literature

Q 10. How long is the tenure of the members of Rajya Sabha in India.
13 years
2. 5 years
3. 6 years
4. 8 years

Show Answer
Answer: 6 years

Question 11. In which of the following articles of the Indian Constitution is the Vice-President elected?
1. Article 61
2. Article 62
3. Article 63
4. Article 85

Show Answer
Answer: Article 63

IBPS RRB Questions – SET 5

IBPS RRB Questions – SET 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.