SET – 8 India Questions and Answers

India GK Set-8 : – Below India GK Set-8 Questions and Answers have been published. India General Knowledge Set-8 published in this section for Bank, Railways, SSC etc. These questions and answers important and helpful for you in all Competitive exams.

SET 8 – India General Knowledge Questions and Answers

Question 1. Which Indian state is called “Sugar Bowl”?
1. Uttar Pradesh
2. Andhra Pradesh
3. Himachal Pradesh
4. Tamil Nadu

Show Answer
Answer: Uttar Pradesh

Question 2. Which of the following is India’s first paperless newspaper?
1. Rabhat news
2. The News Today
3. Hari Bhumi
4. Other

Show Answer
Answer: The News Today

Question 3. In which of the following states of India, the number of men is less than women?
1. Maharashtra
2. Bihar
3. Kerala
4. Rajasthan

Show Answer
Answer: Kerala

Question 4. White flag in national flag tricolor is indicated by
1. courage and development
2. Peace and development
3. Of peace and truth
4. Development and truth

Show Answer
Answer: Of peace and truth

Question 5. Which British Governor General introduced the dock system in India?
1. Lord Dalhousie
2. Lord Mountbatten
3. Lord Cripps
4. Lord Curzon

Show Answer
Answer: Lord Dalhousie

Question 6. In which year did India’s first paperless newspaper, The News Today, start?
1. 13 January 2002
2. 23 January 2011
3. 3 January 2001
4. 19 January 2005

Show Answer
Answer: 3 January 2001

Question 7. Who was appointed the first Indian Judge of the International Court of Justice?
1. Dr. Nagendra Singh
2. R. K. Narayan
3. G. V. Mavalankar
4. Jagdish Chandra Basu

Show Answer
Answer: Dr. Nagendra Singh

Question 8. Which is the widest river in India?
1. Brahmaputra
2. Chambal
3. Gomti
4. Ganges

Show Answer
Answer: Brahmaputra

Question 9. Bharatkhand is ______ of India?
1. Civilization
2. Another Name
3. Nation
4. Other

Show Answer
Answer: Another name

Q 10. Which of the following is “agriculture” of Indian economy?
1. Economic Reforms
2. Economic Progress
3. Spine
4. Other

Show Answer
Answer: Spine

India Questions – SET 9

India Questions – SET 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.