Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-27 Questions and Answers in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-27 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-27)


1. Complete the title of Jnanpith Award-winning author Amrita Pritam’s collection of poetry : “Kaagaz te _____”?
A. Kalam
B. Syahi
C. Patthar
D. Canvas

Show Answer
Ans. D. Canvas

2. What was the nickname given to the MIG-27 aircraft by Indian Air Force pilots due to the jet’s heroics during the Kargil War?
A. Shera
B. Bahadur
C. Nirbhik
D. Janbaaz

Show Answer
Ans. B. Bahadur

3. Which of these food items is usually spiral-shaped?
A. Gajar Ka Halwa
B. Jalebi
C. Rabri
D. Kalakand

Show Answer
Ans. B. Jalebi

4. While using which of the following can you physically not turn pages?
A. Paperback book
B. Hardcover book
C. Bank passbook
D. Macbook

Show Answer
Ans. D. Macbook

5. In the human body, what are pituitary, thyroid, and prostate types of?
A. Glands
B. Senses
C. Bones
C. Muscles

Show Answer
Ans. A. Glands

6. Which deity is worshipped at the Somnath Temple located on the western coast of Gujarat?
A. Lord Brahma
B. Lord Vishnu
C. Lord Shiva
D. Lord Indra

Show Answer
Ans. C. Lord Shiva

7. Which of these bird species is not extinct?
A. Dodo
B. Great Auk
C. Great Indian Bustard
D. Elephant bird

Show Answer
Ans. C. Great Indian Bustard

8. Who captained the Indian men’s hockey team in the 2020 Tokyo Olympics?
A. Hardik Singh
B. Manpreet Singh
C. P R Sreejesh
D. Sardar Singh

Show Answer
Ans. B. Manpreet Singh

9. Which of these freedom fighters was not sentenced to death by hanging during the Indian freedom struggle?
A. Bhagat Singh
B. Chandrashekhar Azad
C. Khudiram Bose
D. Rajguru

Show Answer
Ans. B. Chandrashekhar Azad

10. Which of these farming practices comes first when raising a crop?
A. Sowing
B. Weeding
C. Soil preparation
D. Irrigation

Show Answer
Ans. C. Soil preparation

11. Which of these names means a ‘row of lights or lamps’ in Sanskrit?
A. Devaki
B. Deepali
C. Damayanti
D. Deeksha

Show Answer
Ans. B. Deepali

12. In the Mahabharata, who was the commander-in-chief of the Kaurava army for the most number of days?
A. Bhishma
B. Dronacharya
C. Karna
D. Shalya

Show Answer
Ans. A. Bhishma

13. Before marriage, former Maharani Gayatri Devi of Jaipur was the princess of which princely state?
A. Rewa
B. Cooch Behar
C. Tripura
D. Mayurbhanj

Show Answer
Ans. B. Cooch Behar

14. Which Commonwealth gold medalist took on olympic silver medalist Rajyavardhan Singh Rathore from the Jaipur rural seat during the 2019 Lok Sabha elections?
A. Kamalpreet Singh
B. Seema Punia
C. Harwant Kaur
D. Krishna Punia

Show Answer
Ans. D. Krishna Punia

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.