Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-38 Questions in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-38 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-38)


1. After their meeting at Ashoka Vatika, what object did Devi Sita give to Lord Hanuman to take to Lord Rama?
A. Her neklace
B. Her anklet
C. A piece of cloth
D. Her hair ornament

Show Answer
Ans. D. Her hair ornament

2. The desktop application of which web browser will be retired and will go without support from June 2022?
A. Opera
B. Safari 14
C. Firefox 57
D. Internet Explorer 11

Show Answer
Ans. D. Internet Explorer 11

3. Which of these prime ministers was not born in Allahabad (modern Prayagraj)?
A. Jawaharlal Nehru
B. Vishwanath Pratap Singh
C. Chandra Shekhar
D. Indira Gandhi

Show Answer
Ans. C. Chandra Shekhar

4. NASA’s New Horizons became the first spacecraft to conduct a flyby of which body in our solar system?
A. Jupiter
B. Saturn
C. Neptune
D. Pluto

Show Answer
Ans. D. Pluto

5. When the Lucknow Pact was adopted in 1916, Muhammad Ali Jinnah represented the Muslim League. Who represented the Indian National Congress?
A. Mahatma Gandhi
B. Bal Gangadhar Tilak
C. Gopal Krishna Gokhale
D. Sardar Vallabhbhai Patel

Show Answer
Ans. B. Bal Gangadhar Tilak

6. Complete the line of this song from the film Gunday: “Tune maari entriyaan re, dil mein baji ghaatiyaan re_”
A. Ring Ring Ring
B. Tring Tring Tring
C. Tang Tang Tang
D. Dhak Dhak Dhak

Show Answer
Ans. C. Tang Tang Tang

7. If you take 10 minutes to read 5 pages of a novel, how many pages will you finish reading in 20 minutes?
A. 20
B. 10
C. 15
D. 7

Show Answer
Ans. B. 10

8. Which of these poets is known for his farming and weather related sayings?
A. Chandbardai
B. Ghagh
C. Lachiram
D. Bihari

Show Answer
Ans. B. Ghagh

9. Which of these is a term that is not used for describing a digital image?
A. JPEG
B. PNG
C. EXE
D. WEBP

Show Answer
Ans. EXE

10. The Delhi metro rail does not extend to which of these Delhi NCR cities?
A. Sonipat
B. Ghaziabad
C. Gautam Buddha Nagar
D. Faridabad

Show Answer
Ans. A. Sonipat

11. Which of these microorganisms are infectious agents that can live and multiply only inside living cells of animals, plants, or bacteria?
A. Virus
B. Protozoa
C. Fungi
D. Algae

Show Answer
Ans. A. Virus

12. According to Hindu mythology, what was the name of the poison that Lord Shiva stored in this throat after the churning of the ocean?
A. Kalabuth
B. Kalakuta
C. Chirkalika
D. Shakalbhoot

Show Answer
Ans. B. Kalakuta

13. In which of these continents are bats not found?
A. Antarctica
B. Australia
C. Africa
D. South America

Show Answer
Ans. A. Antarctica

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.