Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-59 Questions in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-59 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-59)


1. Milkha Singh’s wife, Nirmal Kaur, was the captain of the Indian women’s national team of which sport?
A. Basketball
B. Hockey
C. Cricket
D. Volleyball

Show Answer
Ans. D. Volleyball

2. According to Guinness World Records Cheyenne Pyle became the youngest recipient of what organ transplant in 1996 in Florida?
A. Liver
B. Kidney
C. Heart
D. Cornea

Show Answer
Ans. C. Heart

3. According to Valmiki Ramayana, what was the name of the divine gem that came out churning of the ocean?
A. Kaustubha
B. Uchchaihshravas
C. Karusa
D. Varunani

Show Answer
Ans. A. Kaustubha

4. Who is the author of the novel “400 Days”, which tells the story of Alia, a mother who is determined to find her missing daughter?
A. Ravinder Singh
B. Amish
C. Kanishk Tharoor
D. Chentan Bhagat

Show Answer
Ans. D. Chentan Bhagat

5. Which of these words describes the situation when the computer does not respond to inputs?
A. Hang
B. Sling
C. Suspend
D. Scrap

Show Answer
Ans. A. Hang

6. Who moved the first-ever no confidence motion on the floor of the Lok Sabha in August 1963, immediately after the Indo-China War?
A. Kailash Nath Katju
B. J B Kripalani
C. R R Diwakar
D. U N Dhebar

Show Answer
Ans. B. J B Kripalani

7. The first edition of which of these sports tournaments was played in India?
A. Asian Games
B. ICC Men’s T20 World Cup
C. Commonwealth Games
D. Sultan Azlan Shah Cup

Show Answer
Ans. A. Asian Games

8. Which of these pairs of women leaders and positions held by a woman for the first time in India is not correct?
A. Indira Gandhi – Prime Minister
B. Sucheta Kripalani – Chief Minister
C. Annie Besant – Congress President
D. Meira Kumar – Governor

Show Answer
Ans. D. Meira Kumar – Governor

9. Who has been the first Indian actress to be a jury member of the Cannes Film Festival?
A. Nandita Das
B. Shabana Azmi
C. Aishwarya Rai achchan
D. Sharmila Tagore

Show Answer
Ans. C. Aishwarya Rai Bachchan

10. Which of these Gujarati writers was known by his pen name ‘Darshak’?
A. Jyotindra Dave
B. Manubhai Pancholi
C. Umashankar Joshi
D. Nagindas Parekh

Show Answer
Ans. B. Manubhai Pancholi

11. Who is India’s first woman firefighter?
A. Harshini Kanhekar
B. Charu Sinha
C. Indushree
D. Ishita Malaviya

Show Answer
Ans. A. Harshini Kanhekar

12. Which is India’s largest butterfly?
A. Southern Birdwing
B. Golden Birdwing
C. Common Windmill
D. Great Windmill

Show Answer
Ans. B. Golden Birdwing

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.