Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Student Special Episode-1 Questions in English

Here are published KBC-13 Student Special questions and answers of episode-1 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Student Questions (Episode-1)


1. Which of these big cats is the fastest?
A. Leopard
B. Jaguar
C. Tiger
D. Cheetah

Show Answer
Ans. D. Cheetah

2. Which of these are least in number?
A. Continents
B. Oceans
C. Planets
D. Stars

Show Answer
Ans. B. Oceans

3. During India’s freedom struggle, which of these movements started before the others?
A. Dandi March
B. Swadeshi Movement
C. Quit India Movement
D. Non-Cooperation Movement

Show Answer
Ans. B. Swadeshi Movement

4. In Computer terminology, what do the two Ps in P2P stand for?
A. Person
B. Peer
C. People
D. Pressure

Show Answer
Ans. B. Peer

4. Which of these seasons of the year appears first in a standard English dictionary?
A. Winter
B. Spring
C. Summer
D. Autumn

Show Answer
Ans. D. Autumn

5. In which film was this line said : “Dost fail ho jaaye toh dukh hota hai lekin dost first aa jaaye toh zyada dukh hota hai”?
A. Yaarana
B. Dostana
C. 3 Idiots
D. Students of the Year

Show Answer
Ans. C. 3 Idiots

6. What object launched by NASA was named after Edwin Hubble?
A. Satellite
B. Space telescope
C. Space Shuttle
D. Image Sensor

Show Answer
Ans. B. Space telescope

7. Among fast bowlers, who has taken the most number of test wickets?
A. Glenn McGrath
B. James Anderson
C. Stuart Broad
D. Courtney Walsh

Show Answer
Ans. B. James Anderson

8. Which of these battles was fought between the forces of the Rana of Mewar, Maharana Pratap. and the Mughal emperor Akbar in 1576?
A. Battle of Panipat
B. Battle of Chausa
C. Battle of Haldighati
D. Battle of Khanwa

Show Answer
Ans. C. Battle of Haldighati

9. Which field of research is the Bombay Natural History Society in Mumbai associated with?
A. Art & Culture
B. Heritage & Architecture
C. Conservation & Biodiversity
D. Pharmaceutical

Show Answer
Ans. C. Conservation & Biodiversity

10. Announced in Sept 2021, the AUKUS is a trilateral security pact among which countries?
A. Japan, Ukraine, Australia
B. Australia, UK, Japan
C. UK, USA, Austria
D. UK, USA, Australia

Show Answer
Ans. D. UK, USA, Australia

11. Which of these was a survey ship which ferried naturalist Charles Darwin during a historic circumnavigation of the world?
A. Endeavour
B. Hood
C. Beagle
D. Victory

Show Answer
Ans. C. Beagle

12. In 2020, the Olympic Games that were to take place in Tokyo were postponed. In which year were the Tokyo Olympics cancelled for the first time?
A. 1916
B. 1940
C. 1944
D. 1948

Show Answer
Ans. B. 1940

13. Which of these countries has the fewest time zones?
A. United Kingdom
B. USA
C. Russia
D. China

Show Answer
Ans. D. China

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.