Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Student Special Episode-8 Questions in English

Here are published KBC-13 Student Special questions and answers of episode-8 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Student Questions (Episode-8)


1. Which of these shapes in geometry will have the most number of sides?
A. Pentagon
B. Triangle
C. Hexagon
D. Square

Show Answer
Ans. C. Hexagon

2. Which of these is the title of a 2021 film directed by Rohit Shetty?
A. Yaduvanshi
B. Sooryavanshi
C. Nagavanshi
D. Chandravanshi

Show Answer
Ans. B. Sooryavanshi

3. On which of these is “Happy Birthday” most likely to be written in icing?
A. Jalebi
B. Coffee
C. Momos
D. Cake

Show Answer
Ans. D. Cake

4. I am a pair of small drums used in traditional Hindustani music. Who am I?
A. Dholak
B. Pakhawaj
C. Tabla
D. Mridangam

Show Answer
Ans. C. Tabla

5. Which popular cartoon character, who is also a reporter, has a pet dog named Snowy?
A. Popeye
B. Shin-chan
C. Tintin
D. Donald

Show Answer
Ans. C. Tintin

6. Which of these energy resources is renewable?
A. Petroleum
B. Diesel
C. CNG
D. Hydroelectric

Show Answer
Ans. D. Hydroelectric

7. Fill in the blank : Nelson Mandela fought for the rights of his people in South ______
A. Africa
B. America
C. Asia
D. Sudan

Show Answer
Ans. A. Africa

8. In which sport do you jump from a height while connected to an elastic rope?
A. Bungee jumping
B. Hiking
C. Longboarding
D. Kite buggying

Show Answer
Ans. A. Bungee jumping

9. What name was given to the homes for sick and destitute people that were managed by Mother Teresa’s Missionaries of Charity?
A. The Good Shepherd
B. Asha Daan
C. Nirmal Hriday
D. Shanti Avedana Sadan

Show Answer
Ans. C. Nirmal Hriday

10. Who is the author of the books “Grandma’s Bag of Stories” and “How I Taught My Grandmother to Read and Other Stories”?
A. Sudha Murthy
B. Anuja Chauhan
C. Kiran Bedi
D. Preeti Shenoy

Show Answer
Ans. A. Sudha Murthy

11. Which of these characters in the Ramayana was the oldest?
A. Bharata
B. Kush
C. Lakshmana
D. Dasharatha

Show Answer
Ans. D. Dasharatha

12. What name is given to a year with 366 days?
A. Leap year
B. Jump Year
C. Hop year
D. Relay Year

Show Answer
Ans. A. Leap year

13. Which of these Indian state capitals is the easternmost?
A. Ranchi
B. Imphal
C. Hyderabad
D. Raipur

Show Answer
Ans. B. Imphal

Read it in Hindi

Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.