SET 2 – Sports Questions and Answers

Sports General Knowledge Set-2 Here we published General Knowledge Questions and Answers of Sports. Sports Set-2 Questions with Answers will be helpful for you in the upcoming competitive exams.

Set-2 Sports GK Quiz for Competitive Exams

Q1. With which game are the three seconds related?
1. Billiards
2. Basketball
3. Polo
4. Boxing

Show Answer
Answer: Basketball

Q2. Irani Cup is related to which of the following sports?
1. Football Hockey
2. Boxing
3. Cricket
4. Polo

Show Answer
Answer: Cricket

Q3. Upper cut is related to which of the following games?
1. Boxing
2. Basketball
3. Lawn Tennis
4. Golf

Show Answer
Answer: Boxing

Q4. Which of the following is not a hockey player?
1. Balveer Singh
2. G.S. Ramchand
3. Prithvipal Singh
4. Ashok Kumar

Show Answer
Answer: G.S. Ramchand

Q5. How many cross lanes are there in Kho-Kho?
1. 9
2. 8
3. 16
4. 2

Show Answer
Answer: 8

Q6. In which year did the Arjuna Award begin?
1. 1981
2. 1890
3. 1961
4. 1995

Show Answer
Answer: 1961

Q7. Which sportsperson has been honored with the Rajiv Gandhi Khel Ratna Award 2012?
1. Yogeshwar Dutt
2. Vijay Kumar
3. George Bush
4. Kim Hughes

Show Answer
Answer: Yogeshwar Dutt

Q8. Which country started the Kabaddi game?
1. Greek
2. Russia
3. India
4. Japan

Show Answer
Answer: India

Q9. Who is the Chairman of International Olympic Committee?
1. Yogeshwar Dutt
2. Jacques Rogge
3. Vijay Kumar
4. Geoff Howarth

Show Answer
Answer: Jacques Rogge

Q10. Which country has won the most gold medals in the 30th Olympics held in London in 2012?
1. America
2. Japan
3. Russia
4. China

Show Answer
Answer: America

Sports Questions – SET 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.