SET 6 – SSC MTS Questions and Answers

SET 6 – SSC (MTS) Questions Answers Here we published Staff Selection Commission Multi Tasking Staff Exam gk questions and answer. These questions are very helpful for ssc mts exam preparation.

SET 6 – SSC Multi-Tasking Staff (MTS) Exam Questions and Answers

Question 1. Which of the following countries is not a member of the “World Trade Organization”?
1. Iran
2. Iraq
3. Russia
4. China

Show Answer
Answer: Iran

Question 2. Which of these cities celebrates Tansen?
1. Gwalior
2. Pune
3. Delhi
4. Mumbai

Show Answer
Answer: Gwalior

Question 3. Who was the President of India during Dr. Fakhruddin Emergency (1975-77)?
1. Hamid Ansari
2. Ali Ahmed
3. Manmohan Singh
4. None of these

Show Answer
Answer: Ali Ahmed

Question 4. “Lessons Life Taught Me Unknowingly” is the autobiography of which actor?
1. Akshay Kumar
2. Anupam Kher
3. Nawazuddin Siddiqui
4. Salman Khan

Show Answer
Answer: Anupam Kher

Question 5. Which one of the following constitutes fundamental rights of the Indian Constitution?
1. Part-I
2. Part-II
3. Part-III
4. Part-IV

Show Answer
Answer: Part-III

Question 6. On which day does the summer solstice occur in the Northern Hemisphere?
1. 21 June
2. 21 July
3. 21 August
4. 21 January

Show Answer
Answer: 21 June

Question 7. India’s Human Resource Development (HRD) Minister was in June 2019?
1. Ram Vilas Paswan
2. Ramesh Pokhriyal
3. Prakash Javedkar
4. Nitin Gadkari

Show Answer
Answer: Ramesh Pokhriyal

Question 8. Where was the first International Earth Summit held?
1. Tokyo
2. Rio de Janeiro
3. Pune
4. Delhi

Show Answer
Answer: Rio de Janeiro

Question 9. Which of these rulers attacked Somnath temple in Gujarat?
1. Qutbuddin Aibak
2. Mahmud Ghazni
3. Orangzeb
4. Bahadur Shah Zafar

Show Answer
Answer: Mahmud Ghazni

Question 10. Which of the following banks is not nationalized?
1. Yes Bank
2. Corporation Bank
3. Bandhan Bank
4. None of these

Show Answer
Answer: Bandhan Bank

Question 11. Which of the following is the scientific name of Vitamin C?
1. B-5
2. B-10
3. B-12
4. B-72

Show Answer
Answer: B-12

SSC MTS Exam Questions – SET 7

SSC MTS Exam Questions – SET 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.