SET 7 – SSC MTS Questions and Answers

SET 7 – SSC (MTS) Questions Answers Here we published Staff Selection Commission Multi Tasking Staff Exam gk questions and answer. These questions are very helpful for ssc mts exam preparation.

SET 7 – SSC Multi-Tasking Staff (MTS) Exam Questions and Answers

Question 1. In which of these periods, ostriches were found in India?
1. Mauryan period
2. Palaeolithic period
3. Gupta period
4. None of these

Show Answer
Answer: Palaeolithic period

Question 2. Which article of the Indian Constitution mentions the election of the President?
1. Article 50
2. Article 51
3. Article 53
4. Article 54

Show Answer
Answer: Article 54

Question 3. Which of these scientists suggested that life has evolved from simple inorganic molecules?
1. Galillo Galilei
2. Thomas Edicion
3. JBS Haldane
4. James Cameron

Show Answer
Answer: JBS Halden

Question 4. Which of these banks acts as a banker to the Government of India?
1. World Bank
2. Yes Bank
3. Canara Bank
4. Reserve Bank of India

Show Answer
Answer: Reserve Bank of India

Question 5. In which of these citric acid is found to be acid source?
1. Lemon
2. Apple
3. Banana
4. Orange

Show Answer
Answer: Lemon

Question 6. The Kandariya Mahadev Temple was built by
1. Akbar
2. Qutbuddin Aibak
3. Chandel
4. Chandragupta

Show Answer
Answer: Chandel

Question 7. Who was the CEO of Nokia till 2019 in the year 2019?
1. Sanjay Verma
2. Sumit Verma
3. Rajeev Suri
4. Sujit Tyagi

Show Answer
Answer: Rajeev Suri

Question 8. Which of the following is a “Bhuta Geet” related to the Indian state?
1. Gujarat
2. Punjab
3. Kerala
4. Bihar

Show Answer
Answer: Kerala

Question 9. Who is the author of Love Triangle Story “Revolution 2020”?
1. Bankim Chandra Chattopadhyay
2. Chetan Bhagat
3. Arundhati Bhattacharya
4. Suman Singh

Show Answer
Answer: Chetan Bhagat

Question 10. Which king built the Sheesh Mahal in Patiala in Punjab?
1. Qutbuddin Aibak
2. Maharaja Narinder Singh
3. Orangzeb
4. Mohammad Gauri

Show Answer
Answer: Maharaja Narinder Singh

Question 11. Minjar fair is a famous and popular fair in which state?
1. Kerala
2. Gujarat
3. Himachal Pradesh
4. Bihar

Show Answer
Answer: Himachal Pradesh

SSC MTS Exam Questions – SET 8

SSC MTS Exam Questions – SET 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.