SET 8 – SSC MTS Questions and Answers

SET 8 – SSC (MTS) Questions Answers Here we published Staff Selection Commission Multi Tasking Staff Exam gk questions and answer. These questions are very helpful for ssc mts exam preparation.

SET 8 – SSC Multi-Tasking Staff (MTS) Exam Questions and Answers

Question 1. Who had renounced his knighthood / head against the Jallianwala Bagh atrocity?
1. Lala Lajpat Rai
2. Mahatma Gandhi
3. Rabindranath Tagore
4. None of these

Show Answer
Answer: Ravindranath Tagore

Question 2. Which of the following is the first law of thermodynamics?
1. Time conservation rule
2. Energy conservation law
3. law of gravity
4. None of these

Show Answer
Answer: Energy conservation law

Question 3. Which high court is under the jurisdiction of Andaman and Nicobar Islands?
1. Delhi High Court
2. Mumbai High Court
3. Calcutta High Court
4. Chennai High Court

Show Answer
Answer: Calcutta High Court

Question 4. Which of the following countries has national sports baseball?
1. Brazil
2. America
3. China
4. North Korea

Show Answer
Answer: America

Question 5. “Mando” is the regional music of which of these states?
1. Goa
2. Jharkhand
3. Bihar
4. Uttarakhand

Show Answer
Answer: Goa

Question 6. According to which Article of the Constitution, the prior recommendation of the Speaker is necessary for the Bills affecting taxation?
1. Article 270
2. Article 274
3. Article 278
4. Article 279

Show Answer
Answer: Article 274

Question 7. Which of these rivers is the largest peninsular river in India?
1. Ganges
2. Yamuna
3. Kaveri
4. Godavari

Show Answer
Answer: Godavari

Question 8. Who was known as ‘Calico’ in the pre-imperial period?
1. Wheat
2. Cotton
3. Rice
4. Lentils

Show Answer
Answer: Cotton

Question 9. “Lumbini” is associated with which of these births?
1. Swami Vivekananda
2. Gautam Buddha
3. Mahatma Gandhi
4. Gautam Gambhir

Show Answer
Answer: Gautam Buddha

Question 10. How many of these non-permanent members are there in the United Nations Security Council?
1. three
2. five
3. with
4. ten

Show Answer
Answer: ten

SSC MTS Exam Questions – SET 9

SSC MTS Exam Questions – SET 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.