Kaun Banega Crorepati

KBC-13 Episode-51 Questions in English

Here are published KBC-13 questions and answers of episode-51 in English all KBC-13 episode questions have already been asked in the KBC serial.

Kbc Season 13 Questions (Episode-51)


1. Travelling from the east to the west, which of these neighbouring countries of India comes first?
A. Bhutan
B. Bangladesh
C. Myanmar
D. Pakistan

Show Answer
Ans. C. Myanmar

2. To prepare which of these would you be most likely to use “sil batta”?
A. Aam Panna
B. Murabba
C. Chutney
D. Raita

Show Answer
Ans. C. Chutney

3. Which husband-wife pair won the gold medal in the mixed team archery event at the 2021 Archery World Cup?
A. Avneet Kaur – Rajpal Singh
B. Deepika Kumari – Atanu Das
C. Heena Sindhu – Raunak Pandit
D. Sarita Mor – Rahul Mann

Show Answer
Ans. B. Deepika Kumari – Atanu Das

4. Kadah Parshad is a type of sweet dish offered at a place of worship of which religion?
A. Hinduism
B. Sikhism
C. Buddhism
D. Jainism

Show Answer
Ans. B. Sikhism

5. Which of the following is false with regard to doctors and their specialists?
A. Dermatologist – skin
B. Nephrologists – kidney
C. Pediatrician – infants and children
D. Oncologists – ear, nose and throat

Show Answer
Ans. D. Oncologists – ear, nose and throat

6. Which of these names means ‘as beautiful as victory’?
A. Jayalalitha
B. Sushma
C. Mamta
D. Mayawati

Show Answer
Ans. A. Jayalalitha

7. What word is missing from the movie title “Jab We ______”, starring Kareena Kapoor and Shahid Kapoor?
A. Ran
B. Met
C. Kissed
D. Fought

Show Answer
Ans. B. Met

8. How many women chief ministers has Uttar Pradesh had till date?
A. Two
B. Three
C. Four
D. One

Show Answer
Ans. A. Two

9. In the Mahabharata, who among these was tricked by Duryodhana into joining the side of Kauravas before the Kurukshetra war?
A. Kripacharya
B. Kritavarma
C. Shalya
D. Bhurishavas

Show Answer
Ans. C. Shalya

10. Which of these mountain ranges shares its name with a national park in Madhya Pradesh?
A. Vindhya
B. Satpura
C. Aravalli
D. Nilgiri

Show Answer
Ans. B. Satpura

11. Which of these is the name of a pre-fast meal that is taken by women before dawn?
A. Iftar
B. Sargi
C. Kharna
D. Bhog

Show Answer
Ans. B. Sargi

12. What is the full form of LAC that exists between India and China?
A. Line At Control
B. Line of Actual China
C. Line at China
D. Line of Actual Control

Show Answer
Ans. D. Line of Actual Control

Read it in Hindi


Previous KBC Episode Questions and Answer in English:

Leave a Reply

Your email address will not be published.