Physics Questions and Answers Section 2

1. Lenz’s law is conservation of following:
A. Impulse
B. Momentum
C. Mass
D. Energy

Show Answer
Answer: Energy

2. In Young’s experiment if the light is not perfectly monochromatic then:
B. Brightness of bright fringes reduced
C. Dark fringe is not more dark
D. None of these

Show Answer
Answer: Brightness of bright fringes reduced

3. The unit of magnetic field is:
A. Newton
B. Newton­meter
C. Newton­meter
D. Newton/amp­meter/

Show Answer
Answer: Newton/amp­meter

4. If the current in an bulb drops by 1% the power decreased by:
A. 1%
B. 2%
C. 4%
D. 0.5%

Show Answer
Answer: 2%

5. Magnetic lines of force:
A. Always intersect
B. Are always closed
C. Tends to crowd far away from the poles of magnet
D. Do not pass through vacuum

Show Answer
Answer: Are always closed

6. In simple harmonic motion total energy of a particle is proportional to:
A. Frequency of oscillation
B. Maximum velocity speed
C. Amplitude
D. Square of amplitudes

Show Answer
Answer: Square of amplitudes

7. The image formed by concave mirror may not be find on screen while
object:
A. Placed between pole and focus
B. Placed between focus and radius of curvature
C. Placed between centre and infinite
D. Placed on radius of curvature

Show Answer
Answer: Placed between pole and focus

8. The resistances of a material increases with temperature. It is:
A. Metal
B. Insulator
C. Semiconductor
D. Semi metal

Show Answer
Answer: Metal

9. Approximately how many calories of heat will be genertaed in a 210 W
electric bulb in 5 minutes:
A. 15000
B. 1050
C. 63000
D. 80000

Show Answer
Answer: 15000

10. Powerful permanent magnet will be made by:
A. Cobalt
B. Tin coal
C. Cobalt steel
D. Aluminium

Show Answer
Answer: Tin coal
Error: View dc46e4cc3t may not exist