SET 8 – Quantitative Aptitude Questions and Answers

Quantitative Aptitude Quiz for Every Competitive Exams GS Team published here most important Quantitative Aptitude Maths Questions and Answers in english for Every competitive exams like SBI, RRB, Railway, Police, Clerk, Bank IBPS and more. These questions and answers will be helpful for crack all competitive exams.

SET 8 – Quantitative Aptitude “Maths” Questions and Answers (Quiz) for Competitive Exams

Question 1. In a cyclic quadrilateral
1. The opposite sides are parallel
2. Diagonals bisect each other.
3. Reverse angles are complementary
4. Adjacent angles are complementary

Show Answer
Answer: Reverse angles are complementary

Question 2. If a + b = – 8 and a2 + b2 = 34, then what is the value of ab?
1. 30
2. 64
3. 98
4. 15

Show Answer
Answer: 15

Question 3. The average of 19 consecutive even integers is 50. The highest number of these integers is.
1. 88
2. 68
3. 126
4. 100

Show Answer
Answer: 68

Question 4. The first and last terms of a parallel series are 25 and -52. If there are 12 terms in the series, what will be the sum?
1. -162
2. -110
3. 162
4. 110

Show Answer
Answer: -162

Question 5. A wooden bowl internal radius is 9 cm. And thickness 1 cm Is formed in the shape of a hollow hemisphere. Find the total area of ​​the surface of that bowl?
1. 1376.58 sq cm
2. 2064.87 sq cm
3. 344.15 sq cm
4. 1197.42 sq cm

Show Answer
Answer: 1197.42 sq. cm

Question 6. Pankaj has completed 1/2 part of a work in 12 days, Sainath completes the remaining work in 6 days. In how many days can the two work together?
14 days
2. 12 days
3. 8 days
4. 16 days

Show Answer
Answer: 8 days

Question 7. 27 is 3.6% of?
1. 750
2. 75
3. 1500
4. 1875

Show Answer
Answer: 750

Question 8. A profit of Rs 936000 is to be divided in the ratio of 2: 3: 5 between Anirudh, Balwant and Charudatta. How much will Charudatta get?
1. 280800
2. 187200
3. 468000
4. 234000

Show Answer
Answer: 468000

Question 9. A discount of 36% is given in the price of an article. By what percentage should the present price be increased to bring back the old value?
1. 56.25 percent
2. 36 percent
3. 26.47 percent
4. 45 percent

Show Answer
Answer: 56.25 percent

Question 10. The average marks obtained by 50 students in Division A of Class X is 61, the average of marks of 25 students of Division B is 57 and the average score of 50 students of Division C is 55. What will be the average of the marks of the students of the three divisions of class X?
1. 57.1
2. 56.4
3. 59.2
4. 57.8

Show Answer
Answer: 57.8

Quantitative Aptitude Questions – SET 9

Quantitative Aptitude Questions – SET 7

Leave a Reply

Your email address will not be published.