Idioms Questions and Answers

Underlined Idioms and Meaning of the Given Idioms Questions and Answers

Here GS Team published Verbal Ability – Idioms Questions and Answers online quiz for Govt jobs exam preparation like SBI PO, Clerk, Railway, SSC CHSL, CGL, MTS, Banking, and More. These questions can be asked in competitive Exams.

General English – Underlined Idioms and Meaning of the Given Idioms Quiz


Q 1. Find the most appropriate meaning of the underlined idiom in the given sentence.
“Mrs. Arora has got the green light from the principal to organise a science conference
in the college.”

  • Got energy and motivation to do something
  • Got the work started
  • Got fired for doing something
  • Got permission to go ahead with something
Correct Answer
Answer: Got permission to go ahead with something

Q 2. Find the most appropriate meaning of the underlined idiom in the given sentence.
“In spite of her severe accident she took heart and moved forward.”

  • Acted promptly
  • Gathered courage
  • Felt depressed
  • Overcame problems
Correct Answer
Answer: Gathered courage

Q 3. Find the most appropriate meaning of the underlined idiom in the given sentence.
“Trying to find my lost ring in the college is like looking for a needle in a haystack.”

  • Doing something impossible
  • Doing something unimportant
  • Making a big deal of a small thing
  • Doing something secretly
Correct Answer
Answer: Doing something impossible

Q 4. Find the most appropriate meaning of the given idiom.
“Handle with kid gloves”

  • to treat someone with extreme care
  • to accomplish something too ambitious
  • to show someone your creativity
  • to remove all hurdles to start something
Correct Answer
Answer: to treat someone with extreme care

Q 5. Find the most appropriate meaning of the given idiom.
“Left out in cold”

  • to be indecisive
  • to stand out
  • to be criticised
  • to be ignored
Correct Answer
Answer: to be ignored

Q 6. Find the most appropriate meaning of the underlined idiom in the given sentence.
“Our PM is received with open arms wherever he goes.”

  • Promptly
  • Harmoniously
  • Honourably
  • Warmly
Correct Answer
Answer: Warmly

Q 7. Find the most appropriate meaning of the underlined idiom in the given sentence.
Off and on I take a break from my hectic schedule to refresh myself.”

  • Rarely
  • Immediately
  • Periodically
  • Seldom
Correct Answer
Answer: Periodically

Q 8. Find the most appropriate meaning of the given idiom.
“Up in arms”

  • to be angry
  • to be defensive
  • to be nervous
  • to be rude
Correct Answer
Answer: to be angry

Q 9. Find the most appropriate meaning of the given idiom.
“Work against the clock”

  • work late in the night
  • work against all problems
  • work with concentration
  • work in great hurry
Correct Answer
Answer: work in great hurry

Q 10. Find the most appropriate meaning of the given idiom.
“Run around in circles”

  • to work excessively hard by keeping two jobs
  • to remain busy with your work
  • to keep running to set a record
  • to keep doing something without achieving much
Correct Answer
Answer: to keep doing something without achieving much
Next